Steun The Bard's Tale IV en krijg 1, 2 en 3 gratis

InXile entertainment, de ontwikkelaar van  Wasteland 2, is hard bezig met een Kickstarter voor The Bards Tale IV en het ziet ernaar uit dat ze hun doel van $1.250.000,- (€1.110.124,33) makkelijk gaan halen. Als extra motivatie voor fans krijgt iedereen die hen steunt met $20,- of meer de complete trilogie cadeau, naast hun exemplaar van The Bards Tale IV.

InXile heeft veel moeite gedaan om dit voor elkaar te krijgen. The Bard’s Tale stamt uit 1985 en draait op moderne pc’s alleen via emulators. Daarnaast zijn de rechten van The Bard’s Tale, The Bard’s Tale II: The Destiny Knight en The Bard’s Tale III: Thief of Fate in handen van Electronic Arts. Wonderen zijn de wereld nog niet uit en EA stemde in met het weggeven van de games. De oude versies worden door de programmeur van The Bard’s Tale III, Rebecca Heineman, bewerkt zodat ze zonder emulator op hedendaagse apparatuur kunnen draaien. Als dat gelukt is, worden de games gratis naar alle backers gestuurd. Heineman pimpt vervolgens de games en deze vernieuwde versies worden wederom gratis aan de fans gegeven.

InXile entertainment heeft nog 27 dagen de tijd om iets meer dan €30.000,- op te halen om hun doel te halen. Naast The Bards Tale IV werken ze ook aan de Kickstarter-knaller Torment: Tides of Numenera.

Kickstarter