Sainz moet uit pits starten in Monaco

Carlos Sainz jr. zal morgen de Grand Prix van Monaco aan moeten vangen vanuit de pits. De Spanjaard miste in het eerste deel van de kwalificatie de rode lamp voor een weging van zijn bolide door de stewards. Onder meer teamgenoot Max Verstappen profiteert hiervan en schuift door naar een negende positie.

Sainz moest zich na afloop van de kwalificatie melden bij de stewards. Hij verklaarde pas achteraf kennis te hebben genomen van het feit dat hij zijn bolide ter controle aan moest bieden. "Ik kan het licht niet zien wanneer ik de pits inrijd. Ik kan het gewoon niet zien." Later heeft hij zijn Toro Rosso wel aangeboden bij de stewards. "Ik zag het later wel en toen was alles in orde. We kunnen het licht gewoon niet zien."

De stewards bleken onverbiddelijk en namen de Spanjaard zijn achtste kwalificatiepositie af. "De coureur met startnummer 55 stopte tijdens Q1 niet bij de weegbrug waarmee hij het rode licht negeerde. De auto werd vervolgens niet teruggebracht naar de pitbox van de FIA. Volgens Artikel 26.1 uit het Sportief Reglement van de Formule 1 zal de coureur daarom de race uit de pitsstraat aan moeten vangen."