Doden bij groot treinongeluk VS

Zeker vijf mensen zijn dinsdag (lokale tijd) omgekomen door een groot treinongeluk in de stad Philadelphia in de Verenigde Staten. Ook zijn 65 gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Zes van hen zijn zwaargewond. Dat maakten de burgemeester van Philadelphia en de brandweer bekend.

De passagierstrein ontspoorde dinsdagavond. De trein was onderweg van Washington naar New York toen het misging. Waarschijnlijk liep de trein uit de rails in een bocht. Acht van de tien wagons staan niet meer rechtop. De voorste wagon is volledig verwoest.

Aan boord waren 238 passagiers en vijf treinmedewerkers. ,,We reden lekker door toen we opeens op onze kant lagen", vertelt een passagier aan NBC News.

Burgemeester Michael Nutter zei dat het een ,,absoluut rampzalige puinhoop" is op de plaats van het ongeluk. ,,Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn leven."

De oorzaak van het ongeluk is onbekend. Zowel vervoerder Amtrak als de Amerikaanse autoriteit voor transportveiligheid onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Doden bij groot treinongeluk VS
Doden bij groot treinongeluk VS (Foto: ANP)