Veel antisemitisme op anti-racismedag

Hoera! Vandaag is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Een dag waarop stelling wordt genomen tegen afrofobie (ik moest het even opzoeken) en antisemitisme. Speciaal voor de gelegenheid houdt het Comité vandaag een demonstratie op de Dam en het Museumplein te Amsterdam.

Om het allemaal wat leuker te maken, heeft het comité een aantal sprekers uitgenodigd. Laten we even kijken wie dat zoal zijn.

We bijten de spits af met Abdou Menebhi, een fervent Israel-criticus die ooit bij de herdenking van Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin aanwezig was.

Hella Baan, een overtuigde marxist en beroepswerkeloze, geeft ook acte de présence. Bekend van feestjes als Palestina Vrij – Boycot Israel. Tevens iemand die continu vooraan staat om Geert Wilders voor racist uit te maken.

Het geheel krijgt een leuk vervolg met anti-Zwarte Pieters Anousha Nzume en Tanja Jess. Eerstgenoemde heet eigenlijk Anna Steijn, maar dat klinkt natuurlijk niet zo exotisch. Beiden zijn actrice en gebruiken hun bekendheid om een hetze tegen de knecht van Snieklaas te voeren. 

Echt leuk wordt het wanneer Abulkasim al-Jaberi het podium gaat beklimmen. De man heeft ooit in het verleden geroepen dat 'Nederland een ruïne wordt, als we geen gerechtigheid krijgen'. Een onverhuld dreigement. Abulkasim is een fan van Hamas en is van mening dat moslims in Nederland gedehumaniseerd worden.

Het klapstuk van de middag is een toespraak van de notoire antisemiet rapper Apa. Echte naam: Rachid el Ghazoui. Een 'artiest' die bij een Gaza-demostratie al dingen riep als dat joden zionisten de wereld overheersen en dat het CIDI een smerig orgaan is. Meneer is een uitgesproken supporter van –wederom- Hamas. Tevens een 21e-eeuwse aanhanger van de Protocollen van de Wijzen van Sion. 'Ik ben klaar met deze zionistische honden die uit zijn op ons geld en bloed', is een leuke oneliner van hem.

PvdA-corifee Ahmed Marcouch is ondertussen door Jalta op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van laatstgenoemde racist. Zijn reactie? 'Ik wist niet dat Appa was uitgenodigd. Benieuwd naar diens optreden.Carel Brendel weet het Appa-fiasco mooi samen te vatten.

Kortom: over een uurtje kunnen we rekenen op een leuke haatbijeenkomst.