Redelijke eerste dag voor Max Verstappen

Voor Max Verstappen verliep de vrijdag niet geheel zonder problemen. De 17-jarige Toro Rosso-coureur eindigde tijdens de eerste training op de zesde plaats. De tweede training ging niet vlekkeloos. Een probleem met de batterij zorgde ervoor dat Verstappen maar zes ronden kon rijden. 

Verstappen was tevreden over de eerste sessie vertelt hij tegenover Verstappen.nl: “De eerste vrije training ging lekker. Ik heb veel ronden, wel 31, kunnen afleggen en zo de baan goed leren kennen. Dat was het belangrijkste. Ik ben op het asfalt gebleven, heb geen fouten gemaakt en de snelheid zat er goed in bij de STR10. Daar ben ik dus tevreden over.”

In de tweede vrije training kon de Nederlander slechts twintig minuten rijden: “Tijdens de tweede vrije training heb ik niet veel kunnen rijden door een probleem met de batterijen van de auto. Dat is frustrerend, maar ligt buiten mijn macht.”

Max Verstappen gaat nu kijken samen met zijn race-engineers de data bekijken en hopen dat het morgen wat beter gaat: “Dat we vandaag baantijd hebben verloren is natuurlijk verre van ideaal. Maar vanavond bestudeer ik samen met mijn engineers de data en dan bekijken we wat er nog beter moet en kan. Dat proberen we vervolgens in de laatste vrije training te verbeteren om een goede kwalificatie te kunnen rijden.”