Fognini beëindigt fraaie reeks Nadal

Met zijn zege bij het tennistoernooi in Rio de Janeiro heeft de Italiaan Fabio Fognini een fraaie reeks van Rafael Nadal beëindigd. De Spanjaard was 52 wedstrijden in de halve finales op rij ongeslagen op gravel. Op deze ondergrond leed Nadal zijn 25e nederlaag overall. Fognini won met 1-6, 6-2 en 7-5. 

De enige break in de laatste set kwam in de slotgame. Na een lange deucegame reageerde Fognini bij zijn derde matchpoint adequaat op een gelukkige netbal van Nadal, waarop hij met een gevoelig balletje een winner produceerde. Nadal eindigde de wedstrijd met 18 winners tegenover 26 onnodige fouten, en sloeg ook zes dubbele fouten in de wedstrijd die ruim twee uur en een kwartier in beslag nam. Fognini produceerde 32 winners en 27 ongedwongen missers.

Nadal kende wel een zware week in Brazilië. In de nacht van vrijdag op zaterdag stapte hij pas om 03.18 uur van de baan na zijn wedstrijd in de kwartfinales tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas. "Ik werd wel wat eerder moe", zei Nadal na afloop.

Fognini was erg blij met zijn zege. "Het is een mooi moment voor mij. Ik heb de beste speler op deze ondergrond verslagen. Het is altijd lastig tegen Rafa te spelen, maar vooral vanaf de tweede set ging ik er goed spelen."