FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 februari 2015

'Luchtje aan Albert Heijn moestuin'

FOK!user Ryan3 heeft ontdekt dat milieuvriendelijk moestuindoehetzelven soms ook zo zijn nadelen kan hebben. De FOK!er heeft een doeheteffelekkurzelluf-moestuin van de Appie op de kop getikt en wachtte gespannen op de overheerlijke producten die zich zouden gaan presenteren in het binnenhuisse tuintje.

Dit is een natuurlijk en dus niet zo vlot proces. En tijdens het observeren nam de FOK!er in plaats van overheerlijke zelf grootgebrachte producten een onwelriekende geur waar die hij als een 'een zwoele muffigheid die aan rotting doet denken' omschrijft.

De redactie ging onmiddellijk opzoek naar een bevestiging en redactielid Sneakydesert meldde zich bereid zijn competenties en neus in te zetten voor een degelijk stukje onderzoeksjournalistiek. Na gedegen onderzoek kwam zijn speurneus tot de conclusie dat er vooralsnog geen aanleiding is tot het nemen van maatregelen. Mocht de zaak toch nog escaleren dan zullen wij dit direct melden.

Dost nuchter in de voetsporen van Messi

Bas Dost is bij VfL Wolfsburg aan een ongekende doelpuntenreeks bezig. Toch blijft de Nederlandse spits kalm onder alle aandacht. Zondag haalde Dost met twee doelpunten een zege voor zijn ploeg binnen tegen Hertha BSC. In de eerste vier competitieduels van Wolfsburg in 2015 was Dost ook al zeven keer trefzeker. Tel daar twee goals in de Europa League bij op en de teller staat in 2015 al op elf doelpunten.

In de grootste vijf competities van Europa maakte alleen Lionel Messi dit kalenderjaar meer doelpunten. "Het heeft natuurlijk met mijn kwaliteiten te maken, maar ook een beetje met geluk", reageert de oud-speler van Heracles Almelo en sc Heerenveen nuchter tegen Sport1.

"Als je in zo'n 'flow' zit, valt de bal bijna altijd goed en ik sta telkens op de goede plek. Als je niet in vorm bent, gaan de ballen vaak op de paal of net naast het doel; nu vliegen ze er allemaal in." Opvallend detail: in de eerste seizoenshelft scoorde Dost in de Bundesliga maar twee keer.

Met elf competitietreffers staan alleen Arjen Robben (zestien) en Alexander Meier (veertien) boven Dost op de Duitse topscorerslijst. "Dit geeft natuurlijk een geweldig gevoel. Het mag van mij nog wel even zo doorgaan."

Orban verliest tweederdemeerderheid

De Hongaarse regeringspartij Fidesz van de rechts-conservatieve premier Viktor Orban is zijn twee derde meerderheid in het parlement kwijt. Bij een tussentijdse verkiezing voor een vacante parlementszetel in de West-Hongaarse stad Veszprem wist de kandidaat van de oppositie Zoltan Kesz het mandaat met een duidelijke meerderheid in de wacht te slepen.

Volgens het stembureau is bijna 100 procent van de stemmen geteld en ligt Kesz met 43 procent van de stemmen voor op de Fidesz-kandidaat Lajos Nemedi, die 34 procent van de kiezers wist te overtuigen. De verkiezing werd gehouden omdat de huidige mandataris Tibor Navracsics als EU-Commissaris naar Brussel vertrok.

Het nieuwe parlementslid is partijloos en werd gesteund door linke en liberale oppositiepartijen.

Orban verliest tweederdemeerderheid
Orban verliest tweederdemeerderheid (Foto: ANP)

Ontvoerde priester vrijgelaten in Afghanistan

Een Indiase jezuïtische priester die acht maanden geleden werd ontvored in Afghanistan is vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van de jezuïetenorde zondag bekendgemaakt.

De priester is inmiddels weer thuis in India en is 'moe, maar blij om thuis te zijn', zei de woordvoerder. Verdere details over de vrijlating van de priester of over diens gevangenschap had de woordvoerder niet.

Mijnwerkers Zuid-Afrika gevonden

Alle 486 mijnwerkers die zondag vast kwamen te zitten in een goudmijn in Zuid-Afrika zijn gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het mijnbedrijf bekendgemaakt. De kompels maken het goed.

De mijnwerkers kwamen vast te zitten toen op 2300 meter diepte brand uitbrak. Achttien kompels werden aan het begin van de avond nog vermist, maar ook zij zijn inmiddels gevonden. Reddingswerkers zijn bezig om de mijnwerkers uit hun benarde positie te bevrijden.

Amerikaanse minister: wees voorzichtig in winkelcentrum

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Jeh Johnson heeft zondag gewaarschuwd voor een aanslag in één van de meest bezochte winkelcentra ter wereld. Wie de Mall of America in Minnesota, Minneapolis, bezoekt, moet bijzonder voorzichtig zijn, stelde Johnson in meerdere televisietalkshows.

De minister reageerde daarmee op een video van de Somalische terreurgroep al-Shabaab, die zaterdag werd vrijgegeven. Daarin roept de islamitische organisatie op tot aanslagen in de Mall of America en andere westerse winkelcentra. De echtheid van de video is nog niet bevestigd, maar Johnson zegt de dreigementen serieus te nemen.

Volgens hem zijn er bij de autoriteiten echter geen concrete dreigingen bekend en is er geen reden om de shoppingmall niet te bezoeken.

Minister waarschuwt voor winkelcentrum
Minister waarschuwt voor winkelcentrum (Foto: ANP)

Zoontje Wiz Khalifa ontbreekt op eigen feest

Wiz Khalifa organiseerde zaterdag een groot verjaardagsfeestje voor zijn zoontje Sebastian (2), maar zelf ontbrak de jongen op de party. Volgens rapper Khalifa omdat zijn ex en moeder van het kind Amber Rose wrok koestert jegens Khalifa.

Amber zou Sebastian naar het feest brengen en samen zouden ze zijn verjaardag vieren, als ouders. Alle vrienden en vriendinnen waren op het festijn afgekomen, en de rapper zegt tegen TMZ dat zijn hart is gebroken omdat zijn zoon zijn verjaardag niet kon vieren met zijn vader en moeder.

"Ik heb mijn echte ontevredenheid nooit geuit wegens de angst om de persoon waar ik mee was en wat ze zou doen om mij nog ongelukkiger te maken", zegt de Young, Wild & Free-rapper. "Ik sta op voor alle vaders die hulp nodig hebben en kunnen gebruiken en die dat niet krijgen."

Het koppel trouwde op 8 juli 2013. Eerder in dat jaar, op 21 februari, werd zoon Sebastian geboren. Op 22 september 2014 vroeg Amber een scheiding aan.

Kim Kardashian smoorverliefd op Depp

Kim Kardashian was als tiener heel erg verliefd op Johnny Depp. Dat geeft de realityster toe tegenover de Australische website Daily Life.

"Ik was als tiener geobsedeerd door Johnny Depp. Ik vond hem heel sexy. Hij was zo knap en hij was een beetje een bad boy", aldus Kim. "Ik ging niet standaard voor de bad boys en werd niet verliefd op jongens die veel feestten, maar ik voelde me zeker fysiek aangetrokken tot Johnny Depp."

Ondanks haar liefde voor Johnny had Kim wel altijd een vriendje op de middelbare school. "Ik ben een type meisje dat van relaties houdt, ik vind het niet fijn om single te zijn. Ik geniet van mannelijk gezelschap en ik deel graag mijn wereld met iemand anders. Daten is te verwarrend, je moet jezelf dan aan te veel mensen blootgeven. Dat is niet mijn ding en daar heb ik dus nooit voor gekozen."

Inmiddels heeft Kim de ware gevonden in Kanye West. "Hij is heel onbaatzuchtig als het op onze relatie aan komt. Hij is heel liefdevol. Hij heeft respect voor me en snapt heel goed wat mijn behoeftes zijn. Wanneer we samen zijn, maken we ons los van het leven als celebrity en dan draait het allemaal om ons."

President Egypte pleit voor regionale troepenmacht

De groeiende dreiging van islamitisch extremisme in Noord-Afrika en het Midden-Oosten toont aan dat er een regionale troepenmacht nodig is. Dat heeft de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi zondag gezegd.

El-Sissi sprak zijn bevolking toe op de Egyptische televisie. Hij benadrukte dat het leger geen enkele interesse heeft om andere landen binnen te vallen, maar dat Egypte wel zichzelf en de regio zal verdedigen als het nodig is, samen met andere Arabische landen in de regio.

Egypte meet zich een actievere rol aan in de strijd tegen extremisten in de regio sinds 21 koptische christenen vorige week werden vermoord in Libië door de lokale tak van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De Egyptische luchtmacht voerde bombardementen uit op IS in Libië en Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben aangeboden Egypte bij te staan in de strijd tegen terroristen in de regio. "De behoefte aan een verenigde Arabische troepenmacht groeit en wordt met de dag urgenter", aldus El-Sissi.

City profiteert optimaal van remise Chelsea

De titelstrijd in de Engelse Premier League kan nog steeds alle kanten op. Chelsea verspeelde zaterdag verrassend punten tegen het laaggeklasseerde Burnley (1-1), waarna Manchester City gretig profiteerde. De formatie won met 5-0 van Newcastle United en verkleinde het gat naar vijf punten.

Chelsea beklaagde zich na de remise over de rode kaart van Nemanja Matic, die wel erg agressief reageerde op een enorme trap die hij kreeg van Ashley Barnes. De Serviër duwde zijn tegenstander omver en kon vertrekken. Barnes kwam er zonder kaart vanaf. Vervolgens kopte Ben Mee de 1-1 van Burnley binnen.

City kende tegen Newcastle City een droomstart, want al na een minuut mocht Sergio Agüero aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Vurnon Anita. De Argentijn miste niet en zag daarna Samir Nasri, Edin Dzeko en David Silva (twee keer) nog scoren.

Arsenal is de nieuwe nummer drie. De ploeg won bij Crystal Palace met 2-1 en profiteerde van de nederlagen van Manchester United en Southampton. De formatie van manager Louis van Gaal ging met 2-1 ten onder bij Swansea City, terwijl het door Ronald Koeman gecoachte Southampton zondag thuis met 2-0 van Liverpool verloor. Philippe Coutinho, met een fraaie knal van afstand, en Raheem Sterling scoorden voor de Reds, die inmiddels zijn opgeklommen naar de zesde plek op drie punten van Arsenal. Liverpool passeerde ook Tottenham Hotspur, dat punten verspeelde tegen West Ham United. In blessuretijd redde Harry Kane een punt voor de Spurs: 2-2.

Ron Vlaar ging thuis met Aston Villa onderuit. Dat mocht de international zichzelf aanrekenen. De aanvoerder veroorzaakte tegen Stoke City in blessuretijd een strafschop, wat hem bovendien zijn tweede gele kaart opleverde. Victor Moses schoot vervolgens de 2-1 binnen voor de ploeg van verdediger Erik Pieters.

Ook Queens Park Rangers ging in ondertal onderuit, tegen Hull City. Joey Barton kon zich na een half uur niet beheersen en sloeg een tegenstander. Dat kwam QPR vlak voor tijd duur te staan, want Dame NDoye bezorgde Hull met de 2-1 de overwinning.

Broersen raakt titel kwijt door blessure

Nadine Broersen is zondag haar nationale indoortitel bij het hoogspringen kwijtgeraakt. De 24-jarige Noord-Hollandse blesseerde zich bij haar laatste mislukte poging op 1,88 meter aan haar linkerenkel. Ze trok zich daarom terug van de strijd om goud met Sietske Noorman, die zo kampioene werd.

Noorman en Broersen gingen in hun eerste poging over 1,85 meter. Op 1,88 slaagden ze er beiden niet in om de lat te laten liggen. Normaal zou een extra sprong op 1,88 de beslissing moeten geven, maar omdat Broersen zich afmeldde ging de titel naar Noorman.

Broersen hoopt dat de blessure meevalt en geen problemen geeft voor de EK, begin maart in Praag. De Nederlandse is als regerend wereldkampioene indoor op de meerkamp een van favorieten voor de medailles.

Simon grijpt tennistitel in Marseille

Gilles Simon heeft zondag het ATP-toernooi van Marseille gewonnen. De Franse tennisser, de nummer zeventien van de wereld, was in de eindstrijd zijn landgenoot Gaël Monfils de baas in drie sets: 6-4, 1-6 en 7-6 (4).

Het is de twaalfde ATP-titel uit de loopbaan van de 30-jarige Simon, die zijn laatste grote prijs ook in eigen land pakte. In 2013 won hij het toernooi in Metz. Voor Monfils was het al de zeventiende keer in zijn carrière dat hij de finale van een toernooi verloor. Daartegenover staan vijf overwinningen.

Spurs in slotseconden naast West Ham United

Tottenham Hotspur heeft zondag in de slotseconden een nederlaag tegen West Ham United voorkomen. Harry Kane tikte de bal diep in blessuretijd langs doelman Adrián, die eerst een strafschop van de spits keerde, maar in de rebound alsnog werd gepasseerd. Kane zette zodoende in de 96e minuut de 2-2 op het scorebord.

West Ham verspeelde op White Hart Lane een voorsprong van 2-0, verkregen door doelpunten van de Senegalese internationals Cheikhou Kouyaté en Diafra Sakho. De Spurs, met onder anderen Jan Vertonghen en Moussa Dembélé in de basis en Christian Eriksen als invaller, kwamen tien minuten voor tijd terug via Danny Rose. Kane hielp de thuisclub op het nippertje nog aan een punt.

Met 44 punten staat Tottenham zesde in de Premier League, West Ham is achtste met 39 punten.

AS Roma speelt weer eens gelijk

AS Roma heeft zondag opnieuw punten verspeeld. De ploeg die zich donderdag in Rotterdam ten koste van Feyenoord wil plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, kwam bij Verona niet verder dan een punt: 1-1. In de vorige zes duels speelde Roma al vijf keer gelijk.

Het was alweer de negende remise voor de formatie van trainer Rudi Garcia, die in het eerste duel met Feyenoord ook al niet verder kwam dan 1-1. Clubicoon Francesco Totti zette Roma in de 26e minuut nog wel op voorsprong, maar een eigen treffer van Seydou Keita vlak voor rust betekende de 1-1. Daar bleef het bij in Verona.

Lyon na krappe zege weer aan kop

Olympique Lyon heeft zondag weer de koppositie in de Franse Ligue 1 gegrepen. De formatie won voor eigen publiek met 1-0 van FC Nantes, dat het Lyon lang moeilijk maakte. Nabil Fekir maakte halverwege de tweede helft op aangeven van de weer teruggekeerde topschutter Alexandre Lacazette het enige doelpunt. Maxime Gonalons verzuimde in blessuretijd 2-0 te maken. De aanvoerder schoot een strafschop naast.

Door de zestiende overwinning van het seizoen zet Lyon achtervolger Paris Saint-Germain weer op twee punten achterstand. De titelverdediger klopte zaterdag Toulouse met 3-1. Adrien Rabiot was goed voor twee doelpunten.

Olympique Marseille kan op gelijke hoogte komen met PSG. Dan moet de ploeg uit Zuid-Frankrijk later op zondag wel winnen van Saint-Etienne.

Gordon: als Bobbi mij ziet, ontwaakt ze

Nick Gordon denkt dat zijn vriendin Bobbi Kristina uit haar coma ontwaakt als hij haar opzoekt in het ziekenhuis. Dat laat hij op Twitter weten.

"Laat mij in het ziekenhuis mijn vriendin bezoeken, als ze mijn stem hoort WORDT ZE WAKKER!!!", twitterde hij zaterdag. Een uurtje later liet hij via het sociale medium weten dat hij gelooft dat het helpt als zijn vriendin zijn stem hoort en hij haar masseert en haar favoriete muziek speelt.

De 21-jarige dochter van Whitney Houston en Bobby Brown ligt ruim drie weken in coma, nadat ze bewusteloos werd gevonden in bad. Nick heeft haar in al die tijd nog niet een keer kunnen opzoeken, omdat haar familie dat niet zou willen.

Volgens de advocaat van Bobbis vader heeft Nick wel degelijk de kans gehad om zijn vriendin te bezoeken, zegt hij zaterdag tegen E! News. "Meneer Gordon heeft een aanbod gehad om haar te bezoeken, maar hij weigerde om aan de voorwaarden van een mogelijk bezoek te voldoen, aldus advocaat Christopher Brown. Hij voegde eraan toe: Blijkbaar wil de heer Gordon haar niet zo graag zien als hij de wereld wil doen geloven."

Het incident vertoont veel gelijkenissen met dat van haar moeder. Op 11 februari 2012 overleed Whitney op 48-jarige leeftijd nadat ze eveneens bewusteloos in bad was aangetroffen.

Correspondent vindt spullen MH17 in Oekraïne

Nog steeds zijn niet alle persoonlijke bezittingen geborgen van de slachtoffers van de crash van vlucht MH17 boven Oekraïne. Correspondent Jeroen Akkermans van RTL Nieuws heeft nog veel spullen gevonden in de regio die door de aanhoudende gevechten lange tijd niet toegankelijk was. Nu de strijd zich heeft verplaatst, is het gebied weer begaanbaar. Akkermans ging er, als eerste journalist, heen. Hij zag er veel persoonlijke bezittingen liggen.

Door de ramp op 17 juli vorig jaar kwamen alle 298 inzittenden van het vliegtuig om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Al-Shabab roept op tot aanvallen op winkelcentra

De Somalische terreurbeweging Al-Shabab heeft in een video opgeroepen tot aanvallen op winkelcentra in westerse landen. De video verscheen zaterdagnacht op internet.

Al-Shabab viel in 2013 een winkelcentrum in de Keniaanse stad Nairobi aan als vergelding voor de operaties van het Keniaanse leger in Somalië. De gemaskerde man in de video waarschuwde voor meer aanvallen in Kenia, maar riep moslims ook op tot aanvallen in het Westen.

Hij noemde specifieke winkelcentra in de Amerikaanse staat Minnesota en in Canada en Engeland.

Atleten Verstegen en Kupers winnen 800 meter op NK indoor

Atlete Sanne Verstegen heeft zondag bij de NK indoor de 800 meter op haar naam geschreven, maar zal niet geheel tevreden zijn. Haar winnende tijd van 2.04,57 was niet genoeg om te voldoen aan de limiet voor de Europese titelstrijd in Praag, begin maart. Daarvoor had ze ruim anderhalve seconde sneller moeten lopen.

Verstegen bleef zaterdag in de series net boven de limiet van 2.03,00. Ze dacht na afloop van die race (2.03,92) al dat ze haar prestatie in de finale niet kon verbeteren. Daarin kreeg ze gelijk. Desondanks was ze nog wel ruim sneller dan nummer twee Suzanne Voorrips. Zij bleef Marije Wever (brons) 0,01 voor.

Atleet Thijmen Kupers heeft zondag op overtuigende wijze de 800 meter gewonnen bij de NK indoor in Apeldoorn. De 23-jarige middellangeafstandsspecialist kwam na 1.47,81 over de finish in het Omnisport. Richard Douma werd tweede op bijna anderhalve seconde van de winnaar. Robin Ruijter won het brons in 1.50,15.

Kupers was de afgelopen drie jaar ook al de beste bij de NK indoor. Hij had al ruim voldaan aan de limiet voor de EK in Praag, begin maart. Die was gesteld op 1.49,00.

Madiea Ghafoor heeft zondag haar derde nationale indoortitel op de 400 meter gewonnen. De 22-jarige atlete kwam na 52,42 seconden over de eindstreep en liep daarmee opnieuw onder de EK-limiet van 53,00. Laura de Witte kwam tot 54,14, goed voor zilver. De derde plek was voor Tessa Strijp.

Na haar kampioenschappen in 2012 en 2013 moest Ghafoor vorig jaar nog genoegen nemen met brons. Die kleur medaille kreeg ze in 2011 ook al omgehangen.

N.E.C. wint 'burenruzie' in Groesbeek

Koploper N.E.C. heeft zondag de burenruzie tegen Achilles '29 gewonnen. De koploper van de Jupiler League was in Groesbeek met 3-1 te sterk voor de amateurploeg. N.E.C. heeft daardoor aan kop van de ranglijst weer een gat van liefst veertien punten met Roda JC, dat vrijdag al won van VVV-Venlo (2-1).

Veel supporters van N.E.C. waren zondag op de fiets naar Groesbeek gereden voor het duel met het naburige Achilles '29. De thuisclub nam in de eerste helft brutaal de leiding via topschutter Thijs Hendriks, maar in de tweede helft stelde de voornaamste kampioenskandidaat in de Jupiler League orde op zaken. Sjoerd Ars en Alireza Jahanbakhsh benutten beiden een strafschop, Christian Santos scoorde ook.

Laatste Feyenoord'fans' voorgeleid aan rechter

Zes Feyenoord'supporters' die vorige week tijdens rellen in Rome werden gearresteerd moeten zondag nog weg uit Italië. Dat heeft de rechter zondag bepaald. Het proces in Italië tegen hen zal later worden gehouden; wat hun straf wordt als ze schuldig worden bevonden aan het mishandelen van agenten en het verzetten tegen hun arrestatie, zal dan worden bepaald. Daar hoeven ze zelf niet bij te zijn.

De zes, tussen de 22 tot 44 jaar, zijn de laatste van de 28 verdachten die in Italië voor de rellen voor de rechter zijn voorgeleid. 22 anderen hebben hun straf al gehoord. Zij kregen een geldboete of celstraffen,die kunnen worden omgezet in een geldboete. Alle hooligans werden opgepakt rondom de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma op donderdagavond.

De zes die zondag voor de rechter kwamen werden donderdag bij de Spaanse Trappen gearresteerd, tijdens de rellen waarbij ook de fontein zwaar beschadigd raakte.

Emma Watson ontkent relatie met prins Harry

Emma Watson lijkt via Twitter te ontkennen dat ze aan het daten is met de Britse prins Harry. De geruchten hierover doken afgelopen week op.

"Wereld, weet je nog toen we dat gesprekje hadden over het feit dat je niet alles moet geloven dat de media schrijven?!", twitterde Emma zondag.

Emma liet van zich horen nadat, vooral dit weekend, druk werd gespeculeerd over haar vermeende relatie met de prins. Het Australische Womans Day schreef eerder deze week dat Watson en Harry al op een paar dates waren gegaan en dat de prins helemaal weg zou zijn van de 24-jarige actrice.

Uitslag Feyenoord - Excelsior

Om 16.45 uur begon in de Eredivisie de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior. De thuisploeg wist na een 0-2 achterstand deze wedstrijd uiteindelijk met 3-2 te winnen. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

Feyenoord

3 - 2

Excelsior

 50' Kazim-Richards(pen)
 77' Toornstra
 79' Immers
   7' v. Weert 
 30' v. Weert 
 
 Gele kaart: , T. Varela, v.Weert, (Excelsior)
 Rode kaart: , Mattheij (49) (Excelsior)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.500
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Karsdorp
Boulahrouz (Toornstra/46)
Kongolo
Nelom
El Ahmadi
Immers
Clasie
Boëtius (Manu/75)
Kazim-Richards
Vilhena (Achahbar/46)
  Damen
Bovenberg
Fischer
Mattheij
Kuipers
Bruins (Karami/56)
Kruys
Stans (T.Varela/65)
Botaka
v.Weert
v.Mieghem (Vermeulen/75)

Wereldtitel baanrenner Baugé op sprint, Hoogland vierde

De Fransman Grégory Baugé heeft zondag bij de WK baanwielrennen nabij Parijs de titel veroverd op de sprint. Baugé versloeg in de finale van het koningsnummer de Rus Denis Dmitrijev in twee heats. Baugé was eerder wereldkampioen in 2009, 2010 en 2012.

Jeffrey Hoogland heeft naast het brons gegrepen op de sprint. In de strijd om de derde plaats ging de Nijverdaller in drie heats ten onder tegen de Fransman Quentin Lafargue.

Hoogland passeerde in de eerste heat als eerste de finish, maar werd door de jury bestraft. De Nederlander won de tweede heat, maar verloor in de derde beslissende race alsnog.

Uitslagen Eredivisie 22/02/2015

Koploper PSV heeft zondag in eigen stadion met FC Dordrecht de hekkensluiter van de eredivisie verslagen. De ploeg van trainer Phillip Cocu was op halve kracht met 3-0 te sterk voor de bezoekers. PSV zette zodoende ook de twaalfde thuiswedstrijd van dit seizoen in de competitie in winst om, een nieuw clubrecord. In de seizoenen 1988-1989 en 2006-2007 won PSV de eerste elf competitieduels in Eindhoven.

PSV kwam al vroeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Jeffry Fortes. Luuk de Jong maakte na een uur spelen de 2-0 uit een strafschop, Jeffrey Bruma zorgde voor de derde treffer. De club uit Eindhoven kwam op 64 punten uit 24 wedstrijden, Dordrecht sluit de ranglijst met 12 punten.


Vitesse heeft zondag in de slotfase de volle buit gepakt bij FC Twente. Valeri Qazashvili schoof in blessuretijd de 1-2 binnen in de Grolsch Veste en kroonde zich daarmee tot matchwinner. Voor Vitesse is het de vijfde overwinning op rij, terwijl Twente juist voor de vierde keer op rij verloor.

Vitesse was in de eerste helft op voorsprong gekomen door een treffer van Zakaria Labyad, die binnen schoot na een actie van Bertrand Traoré. In de 82e minuut leek Jesús Corona Twente aan een punt te helpen door de 1-1 binnen te koppen, maar Qazashvili schoot Vitesse alsnog naar de zege.

Vitesse steeg naar de zevende plek, Twente is achtste.


Ajax is zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Willem II niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Arkadiusz Milik schoot de club uit Amsterdam in de 37e minuut nog wel op voorsprong. Ali Messaoud tekende in de 52e minuut voor de gelijkmaker, na slecht ingrijpen van Nick Viergever.

Ajax zag de kloof met koploper PSV groeien tot veertien punten. Beide clubs ontmoeten elkaar volgende week in het Philips Stadion van Eindhoven. AZ, derde op de ranglijst, heeft zes punten minder dan Ajax.

Veldrijder Van Aert wint Sluitingsprijs

De Belgische veldrijder Wout van Aert heeft zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle op zijn naam gebracht. In de laatste veldrit van dit seizoen in België bleef hij zijn landgenoten Kevin Pauwels en Laurens Sweeck voor. Lars van der Haar kwam als vierde over de finish.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel eindigde niet bij de eerste tien. Hij kampte met rugproblemen. "Helaas had ik helemaal geen kracht vandaag door de pijn in mijn rug. Ik ben blij dat de mensen nog voor mij bleven juichen. Ik ben hoe dan ook erg blij met mijn seizoen", twitterde hij na afloop.

Van der Poel won zaterdag de veldrit in Heerlen voor Van der Haar.

Israël bestelt meer JSF's

Israël gaat nog eens veertien F35-gevechtsvliegtuigen kopen van de Verenigde Staten. Dat heeft het Israëlische ministerie van Defensie zondag bekendgemaakt. De F-35, ook wel bekend als de Joint Strike Fighter, moet de Israëlische vloot van F-16's vervangen. De eerste toestellen worden naar verwachting eind 2016 geleverd.

Israël bestelde in 2010 al negentien JSF's bij de Amerikanen en de deal die Israël onlangs sloot met vliegtuigbouwer Lockheed Martin biedt de optie om in de toekomst nog eens zeventien toestellen te kopen.

De F-35 is het duurste militaire project in de geschiedenis van het Pentagon. Verwacht wordt dat de ontwikkeling uiteindelijk omgerekend ruim 351 miljard euro kost. De ontwikkeling van de JSF wordt al jaren geplaagd door uitstel en kostenstijgingen.

Zevende indoortitel Sedoc op 60 meter horden

Gregory Sedoc heeft zich zondag voor de zevende keer in zijn loopbaan gekroond tot Nederlands indoorkampioen op de 60 meter horden. De 33-jarige atleet van AAC won de finale in het Omnisport van Apeldoorn met overmacht: 7,70 seconden. Koen Smet eindigde achter Sedoc als tweede. Het brons ging naar Stefan Nieuwland.

Sedoc werd voor het eerst nationaal kampioen op de 60 meter hordeloop in 2003. Zijn grootste succes volgde in 2007, toen hij in Birmingham de Europese titel op deze afstand won. Sedoc doet begin maart opnieuw mee aan de EK, in de Tsjechische hoofdstad Praag. Hij is de enige Nederlander die onder de limiet van 7,70 seconde heeft gelopen.

Doden bij zelfmoordaanslag in Irak

Een zelfmoordaanslag in Irak heeft zondag aan acht mensen het leven gekost. Zeker vijftien mensen raakten gewond, zeiden bronnen bij de politie.

De dader reed met zijn truck in op een controlepost van een sjiitische militie in de buurt van Tikrit. Alle slachtoffers waren leden van de militie. Tikrit ligt op zo'n 130 kilometer ten noorden van Bagdad en werd vorig jaar ingenomen door terreurbeweging Islamitische Staat.

Oscars 2015: komende nacht live te volgen via FOK!film

Nadat we er weken naar toe hebben kunnen leven is het vannacht dan eindelijk zover. De Academy Awards, beter bekend als de Oscars, worden uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles. Neil Patrick Harris is de presentator van dit jaar en lettende op zijn presentatie bij de Tony Awards belooft dit veel goeds.

Dit spektakel kan je vannacht live volgen op FOK!film. Via een liveblog houden we je vanaf twee uur vannacht op de hoogte van alle gebeurtenissen in Los Angeles. Tevens kan je op Twitter via @fokfilm constant zien wie welke award mee naar huis mag nemen. Maar als je alles zelf wil volgen is dit ook mogelijk. Film1 zendt namelijk net als voorgaande jaren weer de Oscars live uit, ook als je geen abonnement op deze betaalzender hebt. Vanaf 23.00 uur kun je de Red Carpet Show bekijken en alle sterren zien aankomen. Om 02.30 uur barst de echte show dan los en worden de prijzen onder luid gejuich uitgereikt. Om 06.00 uur is het dan weer tijd om naar bed te gaan (of direct door naar het werk).

Je kunt de genomineerden alvast hier bekijken. Tot vannacht!

Oscars NPH 2015

Supporters op de vuist in Heerenveen

In het centrum van Heerenveen zijn supporters van FC Groningen en thuisclub Heerenveen zondag met elkaar slaags geraakt. Dat meldt de politie. Zo'n vijftig voetbalfans gingen met elkaar op de vuist in de Nieuwstraat. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

De Friezen versloegen zondag op eigen veld FC Groningen. Daarmee revancheerde Heerenveen zich voor de nederlaag van vorige week bij SC Cambuur (2-1).

Knoops leidt als eerste Nederlander ICC-team

Advocaat Geert-Jan Knoops is de eerste Nederlander die een verdedigingsteam leidt voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De bekende Nederlandse strafpleiter en hoogleraar is onder meer gespecialiseerd in internationaal strafrecht.

Knoops verdedigt Charles Blé Goudé uit Ivoorkust en opereert met een internationaal team dat op dit moment uit zeven leden bestaat. Onder hen is ook de partner van Knoops, advocaat Carry Knoops-Hamburger.

Het team van Knoops verdedigt Blé Goudé, oud-minister uit Ivoorkust. Hij zou ook een van de vertrouwelingen van ex-president Laurant Gbagbo zijn geweest. De aanklager van het strafhof beschuldigt Blé Goudé ervan dat hij verantwoordelijk is voor misdaden tegen de menselijkheid die bestaan uit moord, verkrachting en andere onmenselijke daden. Die zijn volgens de aanklager gepleegd in Abidjan (Ivoorkust) tussen half december 2010 en april 2011.

Ze gebeurden tijdens confrontaties rond de verkiezingen van 2010. Bij de onrust toen in Ivoorkust vielen ongeveer 3000 doden. Blé Goudé zou destijds hoofd van The Youngh Patriots zijn geweest, een vermeende organisatie van mensen die loyaal waren aan Gbagbo. Hij ontkende in 2013 in een interview met de BBC dat hij ooit een militie heeft geleid.

Blé Goudé heeft dan ook inmiddels aangegeven 'onschuldig' te zijn. Omdat Knoops net is benoemd zegt hij verder nog niet in te kunnen gaan op de inhoudelijke kant van de zaak.

Knoops heeft inmiddels uitvoerig bij het ICC gepleit dat zijn team meer tijd nodig heeft voor de voorbereiding van het proces. De aanklagers hebben daar inmiddels al meer dan drie jaar de tijd voor gehad, constateert hij. "Mijn cliënt wil het strafhof weer als vrij man verlaten en daartoe moet hij een eerlijke kans krijgen."

Duchovny: reünie The X-Files gaat gebeuren

David Duchovny heeft tegenover The Telegraph bevestigd dat er plannen zijn voor nieuwe afleveringen van The X-Files. De 54-jarige acteur kon nog geen datum geven voor de start van de opnames, maar zei dat het binnenkort gaat gebeuren.

De populaire sciencefictionserie The X-Files stopte dertien jaar geleden, nadat het negen seizoenen te zien was op televisie. Toch is David nog niet klaar met de serie. "Als je me dat tien jaar geleden had gevraagd, dan had ik gezegd: ja, ik heb er genoeg van. Maar nu voelt het een beetje als een greatest hits-tour. Het zou lachen worden."

Duchovny en tegenspeelster Gillian Anderson hebben het beiden wel druk met andere werkzaamheden. Anderson speelt in de serie The Fall en ze staat momenteel ook op West End. Duchovny is bezig met zijn nieuwe show Aquarius en werkt aan een tweede roman. Een heel nieuw seizoen van The X-Files zit er dan ook niet in. "Daar hebben we de energie niet voor", aldus David.

Man overleden tijdens wereldreis te fiets

Een Chileense fietsfanaat die met zijn tweewieler de wereld rond wilde rijden is overleden in Thailand. Aan de recordpoging kwam een einde toen de 47-jarige Juan Francisco Guillermo zaterdag werd aangereden. Hij was op slag dood.

Volgens de politie werd Guillermo door een truck aangereden op een snelweg in de provincie Nakhon Ratchasima. De bestuurder van de truck is aangehouden.

Guillermo wilde 250 duizend kilometer op vijf verschillende continenten afleggen. Zijn epische tocht begon in november 2010 en Guillermo hoopte zijn recordpoging in november van dit jaar te voltooien.

Het is opmerkelijk genoeg niet de eerste keer dat in Thailand een einde komt aan een dergelijke recordpoging. Een Brits stel dat ook de wereld wilde rondfietsen werd in 2013 doodgereden in Thailand.

H. de Jong: excuses aan alle vrouwenvoetballers

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur ging zondagochtend bij het voetbalpraatprogramma De Tafel van Kees van FOX Sports door het stof voor zijn opmerking over vrouwenvoetballers. De Jong vergeleek vrijdag na de nederlaag bij NAC Breda (2-1) sommigen van zijn spelers denigrerend met 'meisjesvoetballers'. Dat kwam de coach op felle kritiek van onder meer Vera Pauw, oud-bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen, te staan.

"Vera Pauw heeft groot gelijk", reageerde De Jong zondag. "Ik bied alle vrouwenvoetballers in Nederland mijn excuses aan. Ik heb gezegd dat vrouwen voetballen in een rokje, dat bestaat niet." De Jong zei niets negatiefs richting vrouwenvoetbal te hebben bedoeld met zijn opmerking van vrijdag. Hij hoopte zijn spelers te prikkelen. "Ik ben ook gewoon supporter van het Nederlands vrouwenelftal en heb Sherida Spitse (international) nog getraind. Ik ben juist stapelgek met vrouwen. Maar het is 100 procent terecht dat Vera en andere vrouwen even kwaad op me waren."

Henk de Jong maakt excuses voor opmerking vrouwenvoetbal (Pro Shots/Ronald Bonestroo)
Henk de Jong maakt excuses voor opmerking vrouwenvoetbal (Pro Shots/Ronald Bonestroo)

Een blik op de huiveringwekkende Bloodborne-monsters

Er komt ongeveer iedere week wel een nieuwe gameplaytrailer uit van Bloodborne. Zo ook onderstaande, waarin we kennis maken met enkele nieuwe schepsels die je het leven zuur gaan maken in de PS4-exclusive.

In de trailer zien we hoe de hoofdpersoon op verschillende manieren wordt gesloopt door de bewoners van Yharnam, de stad waar de game zich afspeelt. Bloodborne komt 25 maart uit voor PlayStation 4.

Hassan pakt nationale titel op 1500 meter

Atlete Sifan Hassan heeft zondag het goud gegrepen op de 1500 meter bij de NK indoor. De titelfavoriete voltooide de zeven en een halve ronden op de baan van het Omnisport in Apeldoorn in 4.17,31. Manon Kruiver, zaterdag nog winnares van de 3000 meter, werd tweede in 4.23,48. Brons was er net als bij de drie kilometer voor Marijke de Visser: 4.26,35.

Hassan geldt begin maart op de EK in Praag eveneens als favoriete voor het goud. Op de lijst met snelste tijden van dit seizoen wereldwijd staat ze één en twee. Donderdag liep ze in Stockholm 4.00,46, de snelste tijd van dit seizoen. In Apeldoorn bleef Hassan evenwel ver verwijderd van die tijd.

Oekraïne: rebellen blijven bestand schenden

De pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne blijven volgens de regering in Kiev het bestand schenden dat anderhalve week in Wit-Rusland overeen werd gekomen. Volgens Oekraïne hebben de rebellen hun zinnen gezet op de havenstad Marioepol.

Oekraïense militairen in het dorp Sjirokine, vlakbij Marioepol, werden zaterdagnacht bestormd, aldus het leger. De stad is van strategisch belang voor zowel Oekraïne als de rebellen. Mochten de rebellen de stad veroveren, dan zijn ze in staat om een verbinding over land te maken tussen het Russische vasteland en de Krim, het Oekraïense schiereiland dat vorig jaar door Rusland werd geannexeerd.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry betichtte Rusland zaterdag van landjepik en zei dat de Verenigde Staten nieuwe sancties zullen instellen als de rebellen proberen door te stoten naar Marioepol.

De overeenkomst die in Minsk werd gesloten voorziet ook in de terugtrekking van zwaar wapentuig van de frontlinie. Het Oekraïense leger stond zondag op het punt daarmee te beginnen, zei woordvoerder Andrij Lysenko. Een woordvoerder van de rebellen liet weten dat de terugtrekking in de komende twee weken wordt voltooid, maar zei niet of de rebellen al begonnen zijn.

De strijdende partijen begonnen zaterdag met het uitwisselen van krijgsgevangenen, iets wat ook in het vredesakkoord staat. De rebellen lieten 139 Oekraïense militairen vrij en kregen in ruil daarvoor 52 van hun strijdmakkers terug van het Oekraïense leger.

Uitslag sc Heerenveen - FC Groningen

Sc Heerenveen heeft het verlies vorige week tegen Cambuur Leeuwarden goed weten te verteren. De Friezen waren deze week op eigen veld in de noordelijke derby met 3-1 te sterk voor Groningen dat in de wedstrijd regelmatig de bovenliggende partij was, maar afmakers ontbeerde.

Henk Veerman gooit in blessuretijd de wedstrijd in het slot (Pro Shots/Henk Jan Dijks)
Henk Veerman gooit in blessuretijd de wedstrijd in het slot (Pro Shots/Henk Jan Dijks)

sc Heerenveen

3 - 1

FC Groningen

 35' Thern
 59' Van Aken
 90+2' Veerman
   50' De Leeuw
 
 Gele kaart: Nordfeldt (sc Heerenveen), De Leeuw, Lindgren, Hoesen (FC Groningen)
 Rode kaart: De Roon (83/2xg) (sc Heerenveen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: -
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Nordfeldt
Marzo
Schmidt
Van Aken
Van Anholt
De Roon
Van Amersfoort (St.Juste/90+1)
Thern
Slagveer
Uth (Thorsby/90+3)
Duarte (Veerman/56)
  Padt
Hateboer
Botteghin
Lindgren
Payne
Rusnák
Tibbling (Van der Velden/68)
Chery
Kieftenbeld (Bacuna/85)
Mahi (Hoesen/69)
De Leeuw

Turkije lanceert legeroperatie in Syrië

Het Turkse leger heeft zaterdagnacht tientallen militairen in Syrië geëvacueerd die daar de tombe bewaakten van de grootvader van de stichter van het Ottomaanse rijk. De resten van Suleyman Shah, de grootvader van Osman I, worden elders in Syrië herbegraven. De Syrische regering is woedend over de operatie en noemt het een 'daad van onverholen agressie'.

Honderden militairen, zo'n honderd tanks en andere pantservoertuigen staken de grens over voor de operatie. Ook werden er onbemande vliegtuigen ingezet. De troepenmacht stak de grens over bij de grensstad Kobani, die maanden belegerd werd door terreurbeweging Islamitische Staat. "We hebben de Turkse krijgsmacht de opdracht gegeven onze spirituele waarden en (...) onze militairen te beschermen", zei premier Ahmet Davutoglu op de Turkse televisie.

Een Turkse militair kwam door een ongeluk om het leven, aldus het leger. Verdere details werden niet bekendgemaakt.

De troepenmacht splitste zich in tweeën nadat de grens was overgestoken. De ene groep trok naar de tombe, die aan de oevers van de Eufraat ligt in de Syrische provincie Aleppo, zo'n 35 kilometer van de Turkse grens. De anmdere groep nam een gebied in enkele honderden meters van de Turkse grens.

Geruchten deden al maanden de ronde dat de militairen bij de tombe werden belegerd door IS. Het recht van Turkije om het graf te bewaken vloeit voort uit een verdrag uit 1921 met Frankrijk, de toenmalige kolonisator van Syrië.

Aganos aangekondigd in Killer Instinct Season 2

Microsoft heeft wederom een nieuw personage aangekondigd voor Killer Instinct: Season 2. Het betreft Aganos, een stenen golem. Aan het einde wordt zoals gewoonlijk het volgende personage geteased.

Aganos is de achtste vechter die zich aandient in Season 2. Aan het einde wordt de volgende vechter geteased, een mysterieuze vrouw die Microsoft vooralsnog de naam "Ghost Girl" heeft gegeven. Ghost girl draagt een Kimono en heeft een kromzwaard bij zich. Het zou een geheel nieuw personage betreffen die de schijn moet hebben van een 'Onryo', een spookachtig, mythisch wezen uit Japanse folklore.

Winter 2015 was vlees noch vis

De winter van 2015 verliep zacht, maar niet bijzonder zacht. Het was nat, maar niet heel erg nat en wat zonuren betreft zijn er eveneens geen records gebroken. Een winter dus die niet veel voorstelde, concludeert weerbureau Weeronline in een terugblik.

De meteorologische winter duurt van 1 december tot 1 maart. Hoewel nog een week te gaan zegt Weeronline de balans toch te kunnen opmaken gezien de weersverwachting voor de komende dagen.

De gemiddelde temperatuur was 4,1 graden tegen normaal 3,4 graden. Zo kwam het in De Bilt niet tot strenge vorst, terwijl dat gemiddeld in een winter toch zeker twee keer voorkomt. Slechts twee keer vroor het matig tegen normaal tien keer. Er werd slechts een ijsdag geteld, een dag waarop de temperatuur niet boven 0 graden uitkomt. Normaal zijn er zeven ijsdagen.

Yakuza Zero-demo volledig te bekijken in 1080p60

Ondanks dat we in het Westen vooralsnog niet de mogelijkheid hebben om de demo van Yakuza Zero te spelen, is een volledige playthrough inmiddels wel op YouTube te vinden. De beelden zijn afkomstig van de PlayStation 4-versie en zijn in 1080p60 af te spelen.

Afgelopen december werd bekendgemaakt dat Yakuza 5 ook een release in het Westen krijgt. Of dat met dit deel ook gebeurt, is nog niet bekend. De demo van Yakuza Zero bestaat voor een groot deel uit cutscenes. Mocht je meteen naar de gameplay willen skippen; de eerste matpartij begint op 12:25.

Doden bij veerbootongeluk Bangladesh

Een veerboot in Bangladesh met zo'n honderd passagiers aan boord is zondag gekapseisd op een rivier. Zeker zeven opvarenden zijn omgekomen, aldus de hulpdiensten.

De veerboot zou zijn geraakt door een vrachtschip dat ook op de rivier de Padma voer, zei een woordvoerder van de brandweer. Er is een reddingsoperatie op touw gezet en andere boten op de rivier helpen daarbij. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen precies worden vermist.

Ongelukken met veerboten komen vaker voor in Bangladesh en de boten hebben meestal geen passagierslijst. "Onze duikers hebben zes lichamen geborgen uit de gezonken pont en eerder hebben lokale mensen het lichaam van een kind gevonden", zei Zihad Mia, die de reddingsoperatie leidt.

Een passagier die het ongeluk overleefde zei dat veel mensen vast kwamen te zitten toen de boot zonk. "De passagiers op het dek hebben het overleefd, maar de mensen die binnen zaten kwamen vast te zitten." De passagier zei ook dat de pont in het midden werd geraakt door het vrachtschip.

Katie Price opnieuw getrouwd ondanks affaire

Katie Price en haar man Kieran Hayler hebben zaterdag hun geloften hernieuwd. Het 36-jarige glamourmodel zei opnieuw ja tegen de 27-jarige oud-stripper, nadat ze hem vorig jaar vergaf voor zijn affaire met haar beste vriendin.

Katie en Kieran trouwden in een boerderij in de buurt van de Britse kustplaats Worthing. Katies dochters Princess (7) en Bunny (5 maanden) waren bruidsmeisjes. De bruiloftsspeech van het glamourmodel trok de nodige aandacht. In haar woorden, gericht aan Kieran, maakte Katie duidelijk dat zij voortaan de baas is in de relatie.

Ze hield zich niet in en leek iedereen de mond te willen snoeren die twijfelt aan hun relatie. Het was heftig, vertelt een ingewijde aan Mirror. 'Zij draagt voortaan de broek in de relatie. Maar ze houdt van Kieran en het kan haar niet schelen wat andere mensen van hem vinden. Ze heeft hem volledig vergeven en ze wilde dat duidelijk maken.'

Price en Hayler trouwden in 2013 al eens op de Bahamas. Samen hebben ze twee kinderen: Jett (1) en Bunny. Katie was eerder getrouwd met zanger Peter Andre en kooivechter Alex Reid. Het rondborstige model heeft drie kinderen uit eerdere relaties: Harvey (12) van voormalig voetballer Dwight Yorke en Junior (9) en Princess van Peter.

Overleden priester claimt dat God een vrouw is

Een katholieke priester uit Massachusetts was al 48 minuten officieel overleden, totdat de artsen wonder boven wonder zijn hart weer aan de praat kregen. De priester, John Micheal O’neal, beweert nu dat hij in die tijd God had ontmoet in de hemel en beschrijft het als een warm en moederlijk figuur.

"Haar aanwezigheid was zowel overweldigend als troostend," zo beschrijft de priester na zijn ervaringen in de hemel. "Ze had een zachte en kalme stem en haar aanwezigheid was net zo geruststellend als een omarming van een moeder. Dat God een Heilige Moeder in plaats van een Heilige Vader is stoort me niet, ze is alles waar ik op gehoopt had en meer!"

De beweringen van O’neal hebben voor flink wat opschudding gezorgd in de lokale katholieke gemeenschap, waardoor Aartsbisschop Sean P. O’Malley aldaar een persconferentie had georganiseerd om de geruchten te sussen. Tevens heeft de Aartsbisschop een officiële verklaring uitgegeven dat de priester leed aan hallicunaties, symptonen van een bijna-doodervaring, en God overduidelijk geen vrouw is.

Doden en gewonden bij explosie in Charkov

Een optocht in de Oekraïense stad Charkov is donderdag opgeschrikt door een explosie. Twee mensen kwamen om en tien raakten gewond, aldus het ministerie van binnenlandse zaken. De autoriteiten gaan uit van een aanslag.

De mars werd gehouden om stil te staan bij de verdrijving van ex-president Viktor Janoekovitsj, een jaar geleden. Volgens het ministerie was de ontploffing het gevolg van een 'onbekend explosief'. De regering omschrijft het incident als een 'terreuraanslag'.

'Kroongetuige Ros liquideerde Cor van Hout'

Fred Ros, de kroongetuige in het liquidatieproces Passage, is betrokken bij de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout in 2003. Dat staat in nooit eerder bekend geworden getuigenverklaringen waar het KRO tv-programma Brandpunt Reporter de hand op heeft gelegd. Het programma citeert zondagavond uit het politiedossier over de moord, waaruit blijkt dat meerdere getuigen wijzen naar Fred Ros als de dader.

Ros blijkt in 2007 officieel als verdachte te zijn aangemerkt van de moord op Van Hout, maar ontkent iets met de liquidatie te maken te hebben.

Het Openbaar Ministerie en de politie willen geen commentaar geven op de bevindingen van Brandpunt Reporter omdat de zaak onder de rechter is.

Man zoekt mobiel met foto's omgekomen dochter

De vader van de vrouw die ruim een week geleden omkwam door een ongeluk tijdens het carnaval in Ter Apel wil zijn mobiele telefoon terug. Hij verloor de smartphone in de consternatie die ontstond nadat een auto in een rij toeschouwers was gereden. Op de telefoon staan foto's van de 33-jarige omgekomen vrouw.

Een wijkagent in Ter Apel heeft op Twitter een oproep gedaan aan mogelijke vinders om de Samsung Galaxy S3 in een zwarte hoes in te leveren, ook als het apparaat beschadigd is. Het terugbrengen mag desnoods anoniem.

Tijdens de carnavalsoptocht raakte een 81-jarige automobilist de controle over het stuur kwijt. Hij reed het publiek in en kwam tegen een praalwagen tot stilstand. De 33-jarige vrouw overleefde de aanrijding niet. Vijf mensen raakten gewond, onder wie de ouders van het slachtoffer.

Speurhonden vinden lijk in Hatertse Vennen

Speurhonden hebben zondagmorgen in de Hatertse Vennen op de rand van Nijmegen een stoffelijk overschot gevonden. Het speurhondenteam was aan het werk gezet door de familie van de 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen, die al twee weken wordt vermist.

Of er een man of een vrouw is gevonden, wilde een woordvoerder van de politie zondag nog niet zeggen. Het speurhondenteam schakelde direct na de vondst de politie in. Die heeft een gebied afgezet. De technische recherche is begonnen met een onderzoek, zegt de politiewoordvoerder.

Mariska Peters verdween toen ze in haar auto onderweg was naar een vriendin, bij wie ze nooit arriveerde.

Amerikaanse Disneyparken nog nooit zo duur

De entreeprijs van het oorspronkelijke Disney themapark Magical Kingdom in het Amerikaanse Orlando (Florida) heeft voor het eerst de magische grens van 100 dollar (88 euro) doorbroken. De prijs van een dagkaartje is vanaf zondag 105 dollar.

Dat is wel wat anders dan de 3,50 dollar die in 1971 bij de opening van Magical Kingdom moest worden betaald. Toen moest er wel ook nog voor iedere attractie afgerekend worden.

De entreegelden van de andere Disneyparken in de VS blijven net onder de honderd dollar. Bezoekers mogen daar tussen de 97 en 99 dollar aftikken. De afgelopen vijf jaar investeerde Disney voor omgerekend 7 miljard euro aan nieuwe attracties in de parken.

Toch kan er volgens een woordvoerder van Disney bespaard worden als er bijvoorbeeld meerdaagse tickets worden gekocht. Ter vergelijking, een dagje Euro Disney in Parijs kan vanaf 60 euro.

Rita Ora met beveiliging naar Oscars

Rita Ora paradeert zondagavond met een bodyguard over de rode loper van de Oscars. De 24-jarige Britse zangeres wordt de hele avond constant bewaakt vanwege de peperdure juwelen die ze draagt.

Het is niet duidelijk wat precies de waarde is van de juwelen die Rita's lichaam sieren. Maar ze zijn in ieder geval duur genoeg om standaard een bewaker bij de sieraden te leveren. "Ik word steeds gevolgd door een bodyguard en zodra de avond voorbij is dan neemt hij mijn ziel weer van me af", aldus Rita tegen E! News.

Wel is bekend dat Ora twee jurken mocht uitkiezen voor de uitreiking van de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen. Een jurk is voor de rode loper en de ander is voor haar optreden, wanneer ze het nummer 'Grateful' van de voor een Oscar genomineerde film Beyond the Lights zal zingen.

Saving Christmas grote 'winnaar' Razzies

Het had zijn comeback moeten worden, maar de film Saving Christmas zorgde voor het tegenovergestelde voor acteur Kirk Cameron. De kerstfilm won zaterdagavond (lokale tijd) de Golden Raspberry voor slechtste film van het jaar. Cameron zelf werd op het gala in Los Angeles 'bekroond' tot slechtste acteur. De film verzilverde in totaal vier van zijn zes nominaties.

De award voor slechtste actrice ging naar Cameron Diaz. Volgens de jury speelde Diaz dramatische rollen in de films Sex Tape en The Other Woman.

De film Transformers: Age of Extinction was met zeven keer het vaakst genomineerd. Toch kreeg de film van regisseur Michael Bay alleen de Raspberries voor slechtste regie en slechtste mannelijke bijrol.

Actrice Megan Fox kreeg een Razzie voor haar bijrol in Teenage Mutant Ninja Turtles. De musicalfilm Annie werd uitgeroepen tot slechtste remake. Ook in die film speelt Cameron Diaz een grote rol.

De Razzies zijn goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos, een satirische tegenhanger van de Oscars. Ze worden traditiegetrouw de avond voor de prestigieuze Oscars uitgereikt. De gala werd dit jaar voor de 35e keer gehouden.

Winnaars van de Razzies zijn bij de uitreiking meestal in geen velden of wegen te bekennen. Om de zaal toch vol te krijgen mocht er dit jaar voor het eerst publiek bij aanwezig zijn.

Terugkeer in Nijmeegse flat kan maanden duren

Het gaat weken tot maanden duren voor alle senioren hun woningen in de uitgebrande flat in Nijmegen weer kunnen betrekken. Eigenaar Woonzorg Nederland zoekt samen met Nijmeegse woningcorporaties naar tijdelijke huisvesting voor de getroffen bewoners. Dat heeft de gemeente Nijmegen laten weten.

In een cafetaria onder woonzorgcentrum De Notenhout brak vrijdagochtend brand uit. Alle 71 appartementen moesten worden ontruimd. Een deel van de woningen heeft zware schade opgelopen door de brand. In het dak van het complex zit een gat.

Zestien bewoners lagen zondag nog steeds in het ziekenhuis. Van hen zijn er negen zwaargewond.

Robben: topscorer zou mooi zijn

Na zijn twee doelpunten zaterdag in de wedstrijd tegen Paderborn (6-0) voert Arjen Robben met zestien treffers de topscorerslijst in de Bundesliga aan. De speler van Bayern München zou de plek graag tot het einde van het seizoen vast willen houden. "Het zou mooi zijn, maar het is niet het belangrijkste voor mij. Boven alles wil ik belangrijk voor het elftal zijn", aldus Robben.

Mario Gomez was in het seizoen 2010-2011 de laatste speler van Bayern München die topscorer van het seizoen werd. Robben dankte een van zijn treffers zaterdag aan zijn teamgenoot Thomas Müller, die Robben de strafschop liet nemen. "We hadden het er tijdens het eten voor de wedstrijd nog over. Schweinsteiger zei dat niet onze vaste man Müller maar ik de strafschop zou moeten nemen als we er een zouden krijgen omdat ik er het beste voor sta op de topscorerslijst. Müller liet het aan mij over en daar ben ik hem dankbaar voor."

Fognini beëindigt fraaie reeks Nadal

Met zijn zege bij het tennistoernooi in Rio de Janeiro heeft de Italiaan Fabio Fognini een fraaie reeks van Rafael Nadal beëindigd. De Spanjaard was 52 wedstrijden in de halve finales op rij ongeslagen op gravel. Op deze ondergrond leed Nadal zijn 25e nederlaag overall. Fognini won met 1-6, 6-2 en 7-5. 

De enige break in de laatste set kwam in de slotgame. Na een lange deucegame reageerde Fognini bij zijn derde matchpoint adequaat op een gelukkige netbal van Nadal, waarop hij met een gevoelig balletje een winner produceerde. Nadal eindigde de wedstrijd met 18 winners tegenover 26 onnodige fouten, en sloeg ook zes dubbele fouten in de wedstrijd die ruim twee uur en een kwartier in beslag nam. Fognini produceerde 32 winners en 27 ongedwongen missers.

Nadal kende wel een zware week in Brazilië. In de nacht van vrijdag op zaterdag stapte hij pas om 03.18 uur van de baan na zijn wedstrijd in de kwartfinales tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas. "Ik werd wel wat eerder moe", zei Nadal na afloop.

Fognini was erg blij met zijn zege. "Het is een mooi moment voor mij. Ik heb de beste speler op deze ondergrond verslagen. Het is altijd lastig tegen Rafa te spelen, maar vooral vanaf de tweede set ging ik er goed spelen."

Wielerploeg verlaat ronde na diefstal

De Deense wielerploeg Cult Energy Pro Cycling heeft de Tour de Haut Var moeten verlaten na een diefstal. Alle fietsen en het andere materiaal van de ploeg werden in de nacht van zaterdag op zondag gestolen uit een vrachtwagen, zo meldde de ploeg zondagochtend op de website.

"Het is gewoon verschrikkelijk. We hadden een auto geparkeerd voor de achterkant van de vrachtwagen, dus de dieven moeten op een of andere manier die auto hebben verplaatst en vervolgens het slot van de truck hebben vernield. We zullen niet racen en ik denk niet dat we klaar zullen zijn voor (Omloop) Het Nieuwsblad volgende week", aldus Michael Skelde van de ploeg.

Er rijden geen Nederlanders bij de ploeg.

Alflen (FC Utrecht) denkt aan Goossens

Trainer Rob Alflen ziet in John Goossens een versterking voor FC Utrecht. De oud-speler van Ajax en Feyenoord houdt zijn conditie op peil bij de club uit de Domstad. "John heeft een blessure opgelopen tijdens zijn periode in India en komt in eerste instantie hier zijn conditie verbeteren", vertelde de trainer na het gelijke spel van zijn ploeg tegen Heracles Almelo (1-1). ,,Hij is een goede speler, die zeker het niveau niet naar beneden zal brengen bij ons.

Alflen kan nog wel een middenvelder gebruiken na het plotselinge vertrek van Anouar Kali. "Vandaar dat we hem mee laten trainen. En laten we maar kijken wat daar uit voortvloeit."

Achttien waarschuwingen over caféschutter

Liefst achttien verontruste telefoontjes kreeg een speciale Australische veiligheidslijn in de dagen voordat Man Haron Monis zijn fatale gijzeling startte in een café in Sydney. Maar de politie en de veiligheidsdiensten "zagen geen indicatie voor een directe dreiging", aldus een lijvig rapport over de gijzelingsactie, meldde de BBC zondag.

De melders belden in de drie dagen voor de gijzeling in het Lindt Café vooral over de posts op Facebook van de gijzelnemer. Bij het drama in december kwamen drie mensen om het leven, waaronder Haron Monis. De veiligheidsdiensten hadden niet verwacht dat de Iraanse man een terreurdaad zou plegen. "Op basis van de informatie die we toen hadden, viel hij ver buiten de groep van vierhonderd meest prominente anti-terreuronderzoeken", aldus het rapport.

Achttien waarschuwingen over caféschutter
Achttien waarschuwingen over caféschutter (Foto: ANP)

Tien miljoen aan beslagleggingen voor slachtoffers

Het Openbaar Ministerie heeft het afgelopen jaar tien miljoen euro in beslag genomen bij verdachten en veroordeelden van misdrijven. Het geld is opzijgezet om eventueel uit te keren aan slachtoffers. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) meldde dat zondag in het tv-programma WNL op Zondag.

De mogelijkheid van beslaglegging bij daders, ten behoeve van slachtoffers, bestaat sinds januari 2014. "Na één jaar is dit best een aardig resultaat", aldus Teeven. Hoeveel van die tien miljoen euro uiteindelijk daadwerkelijk bij slachtoffers of nabestaanden terechtkomt, is nog niet duidelijk. Het geld wordt pas uitgekeerd als de verdachte veroordeeld is en er geen beroep meer loopt.

Helft kiezers: Verheijen niet terug in Kamer

Ook als blijkt dat VVD'er Mark Verheijen zich niet schuldig heeft gemaakt aan corruptie, moet hij toch niet terugkeren in de Tweede Kamer. Dat vindt bijna de helft van de Nederlandse kiezers (48 procent), zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Verheijen legde zijn werk als Kamerlid afgelopen week tijdelijk neer, in afwachting van een onderzoek naar zijn declaratiegedrag in zijn vorige baan als gedeputeerde in Limburg. Naast ophef over zijn declaraties, is er ook aangifte gedaan tegen Verheijen. Een bedrijf beschuldigt de VVDer van corruptie in de tijd dat hij wethouder van Venlo was.

Overigens vindt ook bijna de helft van alle kiezers (47 procent) dat Verheijen zijn werk wel degelijk weer kan oppakken als de aantijgingen over corruptie van tafel zouden zijn. Van de VVD-kiezers is 62 procent die mening toegedaan.

Nieuwe mossoort ontdekt in Hilversum

In Hilversum is een mossoort ontdekt die nog nooit eerder in West-Europa is gevonden. Het is de kuifhaarmuts, meldde het radioprogramma Vroege Vogels zondag. Mossendeskundige Henk Siebel trof de soort aan op een boom in zijn woonplaats Hilversum.

De kuifhaarmuts komt vooral voor in mediterrane berggebieden, waar het in de zomer relatief droog en warm is, maar in de winter regenachtig. Dat de soort nu ook in Nederland opduikt, zou te maken kunnen hebben met klimaatverandering. Het mos ontleent zijn naam aan de gekuifde harige mutsjes op het sporenkapsel.

Franse snelwegen weer open

De Franse snelwegen naar de Alpen, de A43 Lyon-Chambéry en de A48 bij Grenoble, zijn zondagochtend vroeg weer opengegaan. Het wintersportverkeer komt weer op gang, zo heeft de ANWB gemeld.

Zaterdag strandden veel automobilisten op die snelwegen door hevige sneeuwval, onder wie veel Nederlanders. Door de ellenlange files konden de wegen ook niet worden gestrooid en geveegd. Veel mensen hebben de nacht doorgebracht in hun auto.

Langs de A43 waren opvangplaatsen ingericht in sporthallen en feestzalen. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) hebben meer dan vijfhonderd mensen van die opvang gebruik gemaakt.

Sneeuw en gladheid zorgen nog wel voor problemen in de Pyreneeën, in het zuiden van Frankrijk. De toegangswegen naar Andorra zijn afgesloten.

Man kritiek door gevaarlijke xtc-pil

Een 20-jarige man uit Houten is in de nacht van zaterdag op zondag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, na het slikken van een xtc-pil. Een andere man raakte onwel na het slikken van eenzelfde soort pil. Ook hij moest naar het ziekenhuis.

De politie werd gewaarschuwd door de behandelend arts, omdat de xtc mogelijk gevaarlijk is. De pillen zijn verkocht op een besloten feest in Houten (Utrecht). De politie heeft daar een 22-jarige man uit Houten aangehouden die de pillen verkocht. Hij wordt verdacht van het handelen in drugs.

Volgens een woordvoerster van de politie wilde de aangehouden man niet zeggen waar hij de pillen vandaan had. De politie is daarom op zoek naar meer informatie over de herkomst van de xtc. Het gaat om roze-rode pillen in de vorm van een schild met het logo 4PS erin.

Comic-Con in een uur uitverkocht

De kaarten voor het jaarlijkse Comic-Con International in San Diego, California zijn uitverkocht. In wat de 'Open Registration' wordt genoemd probeerden duizenden film-, tv-, game- en comic-fans gisteren kaarten te bemachtigen voor het evenement dat plaats biedt aan 130.000 bezoekers.

De resterende kaarten waren in een periode van iets korter dan een uur uitverkocht. Het is de tweede kaartverkoop-ronde voor het evenement; Comic-Con biedt aanwezigen van de vorige editie de kans om kaarten voor het volgende jaar te scoren in een eerdere, beperkte verkoopronde. Deze vond enkele maanden geleden plaats. Hoeveel kaarten er nu in totaal zijn verkocht wordt doorgaans niet door de organisatie gecommuniceerd; de komende maanden worden er nog plaatsen vergeven aan mensen die werkzaam zijn in de industrie en aan leden van de pers die het evenement willen verslaan.

Comic-Con International is één van de vele dergelijke evenementen in de Verenigde Staten, maar wordt doorgaans wel als de grootste en meest bekende gezien. Het vierdaagse evenement biedt ruimte aan honderden panels over films, tv-series, comics en andere onderwerpen uit de popcultuur en trekt veel extra promotionele evenementen naar de stad, waardoor San Diego gedurende die tijd een trekpleister voor fans wordt. De laatste paar jaren is het vergelijkbare evenement New York Comic Con in grootte zo sterk gegroeid dat het het evenement in San Diego, qua bezoekersaantallen, overstijgt. Het is ook qua inhoud een goed alternatief voor ongelukkigen die gisteren achter het net visten.

Comic-Con International vindt dit jaar plaats van 8 t/m 12 juli. Een terugblik op de editie van 2014 vind je hier.

Big Bang Theory: de nerds proberen kaarten voor Comic-Con te scoren
Big Bang Theory: de nerds proberen kaarten voor Comic-Con te scoren

Rome-hooligan werkt voor Feyenoord

Een relschopper die afgelopen week in Rome is aangehouden blijkt voor Feyenoord te werken. De Telegraaf schrijft zondag dat de 28-jarige Frank de W. in de fanshop van de voetbalclub werkt op Rotterdam Centraal.

En daar schaamt de club zich diep voor. "Dit is ongeveer het laatste waar we als club op zaten te wachten", zegt woordvoerder Raymond Salomon. De hooligan zou niet met Feyenoord naar Italië zijn afgereisd, maar op eigen gelegenheid.

Salomon wil niet zeggen of W., die een tijdelijk contract heeft, wordt ontslagen. Maar als blijkt dat hij daadwerkelijk rotzooi heeft getrapt "laat de uitkomst zich raden."

Werknemers van Feyenoord worden vooraf grondig gescreend op een mogelijk voetbalverleden. Volgens Salomon had W. dat niet.

Ferrer bereikt finale in Rio de Janeiro

De Spaanse tennisser David Ferrer heeft zaterdag de finale bereikt van het ATP-toernooi in Rio de Janeiro. De nummer negen van de wereld rekende in de halve finale vrij gemakkelijk af met Andreas Haider-Maurer uit Oostenrijk: 7-5 6-1. In de eindstrijd speelt Ferrer zondag op het Braziliaanse gravel tegen landgenoot Rafael Nadal of de Italiaan Fabio Fognini, die nog tegenover elkaar staan in de halve finale.

De 32-jarige Spanjaard heeft 22 ATP-titels op zak, de meeste behaald op gravel. Ferrer won eerder dit jaar het toernooi van Doha.

Op het Amerikaanse hardcourt van Delray Beach bereikte Donald Young als eerste de finale. De Amerikaan rekende af met Bernard Tomic uit Australië (4-6 6-4 6-2). De andere finalist komt uit de partij tussen Adrian Mannarino uit Frankrijk en de Kroaat Ivo Karlovic.

'Groot-Brittannië wereldmacht af bij EU-exit'

Groot-Brittannië verliest zijn invloed op de wereld als het land uit de Europese Unie stapt. Dat zegt de Noorse minister van Europese Zaken Vidar Helgesen zondag in een interview met de Britse krant The Guardian. Hij waarschuwt het land voor de economische consequenties bij een exit.

Ook benadrukt Helgesen de belangrijke rol van de Europese Unie op het gebied van veiligheid, waar de Britten nu nog medezeggenschap in hebben. Geen overbodige luxe vindt hij, gezien Europa te maken heeft met "de grootste veiligheidscrisis sinds de Koude Oorlog".

Noorwegen is zelf geen lid van de EU, maar er wel nauw mee verbonden via de Europese Economie Ruimte (EER). "Ik denk niet dat het een goed idee is als de Britten kiezen voor dit Noorse model. Groot-Brittannië is op dit moment te belangrijk voor de EU."

IS paradeert met Peshmerga strijders in kooien

In een vanavond opgedoken video van Islamitische Staat is te zien hoe 21 Koerdische Peshmerga strijders in kooien door de Iraakse stad Kirkuk worden gereden.

Het tafereel met gevangenen in kooien is iets waarmee IS recentelijk de wereld opnieuw heeft weten te schokken. Kort geleden dook er een video op waarin te zien was hoe een Jordaanse piloot levend werd verbrand in een soortgelijke kooi.

De video is in tegenstelling tot eerdere gruwelijke beelden van IS niet heel schokkend. Het is slechts een 'parade' waarin de gevangenen in de bekende oranje overalls in kooien op pick-ups worden rondgereden. Ook is te zien hoe een van de gijzelnemers met een microfoon rondgaat en vragen stelt aan de gijzelaars in de kooien.

Het lot van de gevangenen is nog niet bekend, maar gezien eerdere ontwikkelingen kan het weinig goeds voorspellen. Dat er ditmaal weer is gekozen voor 21 slachtoffers lijkt geen toeval gezien de eerdere slachting van 21 kopten in Libië.

Manchester City swingend langs Newcastle

Met mooi en aanvallend voetbal heeft Manchester City zaterdagavond Newcastle United met 5-0 verslagen. Drie dagen voor de clash met Barcelona in de Champions League liet de regerend kampioen weinig heel van de bezoekers. City profiteerde van de halve uitglijder van koploper Chelsea tegen Burnley (1-1). De nummer twee van de Premier League verkleinde de achterstand tot vijf punten.

Vurnon Anita veroorzaakte al in de eerste minuut een strafschop, die door Sergio Agüero koelbloedig werd benut. Samir Nasri en Edin Dzeko tekenden voor een ruime voorsprong na 21 minuten (3-0). Doelman Tim Krul kon ook niet voorkomen dat David Silva na rust twee keer scoorde. Anita werd in de rust gewisseld. Daryl Janmaat moest ook voortijdig naar de kant bij Newcastle.

Wilfried Bony maakte als invaller zijn debuut voor City. Hij miste een levensgrote kans op 6-0.

Gewonden bij steekpartijen Almere en Ter Aar

Bij een steekpartij in Ter Aar (Zuid-Holland) zijn zaterdagavond twee mensen gewond geraakt. Het incident gebeurde in een bungalow op een camping waar veel Poolse arbeiders wonen.

De politie verrichte enkele aanhoudingen. De precieze rol van de verdachten bij de steekpartij is niet bekend gemaakt. Volgens een woordvoerder van de politie Hollands-Midden lijkt het erop dat de slachtoffers en verdachten van Poolse afkomst zijn.

Ook in Almere vond zaterdagavond een steekpartij plaats. Een jongeman werd gestoken tijdens een vechtpartij. Hij is naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Naar de dader wordt nog gezocht, meldt een zegsman van de politie Midden-Nederland.

Het incident gebeurde in een woonwijk. Het lijkt er niet op dat er meer mensen bij betrokken waren.

Almere City wint bij Fortuna Sittard

Soufyan Ahannach heeft zaterdagavond Almere City FC een uitzege op Fortuna Sittard bezorgd. De negentienjarige Amsterdammer tekende vlak voor tijd voor het winnende doelpunt (1-2). Eerder in de wedstrijd bracht Enzio Boldewijn de bezoekers op voorsprong. Seku Conneh tekende namens de thuisclub voor de gelijkmaker.

Almere City klom door de zege naar de achtste plaats in de Jupiler League. Fortuna Sittard blijft de zeventiende positie van de ranglijst bekleden.

Ligtlee grijpt net naast sprintwereldtitel

Baanwielrenster Elis Ligtlee is er zaterdag niet in geslaagd de wereldtitel te pakken op het onderdeel sprint. De 20-jarige renster uit Eerbeek moest in de finale in twee heats haar meerdere erkennen in titelverdedigster Kristina Vogel uit Duitsland. Ligtlee moet zich daardoor tevreden stellen met zilver.

Met name in de eerste heat was het spannend tussen beide rensters. Uit de finishfoto bleek dat de Duitse haar wiel een fractie eerder over de streep had gedrukt dan Ligtlee. In de tweede omloop op de wielerbaan van Saint-Quentin-en-Yvelines was het verschil groter. In de strijd om brons won de Chinese Zhong Tianshi van de Australische Stephanie Morton.

Ligtlee grijpt net naast sprintwereldtitel
Ligtlee grijpt net naast sprintwereldtitel (Foto: ANP)

Gratis af te halen

Deze middag hoorde ik van een cabaratduo een liedje, getiteld ''een huis van elastiek''. Dat hadden wij ook. Nu niet meer, we hebben precies de ruimte die we nodig denken te hebben, met nog wat extra. Zijn we dan verhuisd? Nee hoor, maar vroeger konden we meer met minder, qua ruimte dan. Ik heb er altijd mijn werk van gemaakt om ruimtes heel zinvol en efficiënt in te delen, zodat er heel veel troep kon worden opgeborgen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.