Rol voor Chuck-ster Zachary Levi in Heroes Reborn

De met veel bombarie aangekondigde terugkeer van de tv-serie Heroes krijgt in het begin van het jaar eindelijk een beetje beweging. Nadat al bekend was dat Jack Coleman zijn rol van Noah 'Horn-Rimmed Glasses' Bennet opnieuw zou vertolken, werd deze week bekend dat ook Zackary Levi een rol gaat krijgen.

"Er zijn een paar franchises waar ik altijd een onderdeel van heb willen zijn, en Heroes is daar één van," meldt Levi aan TV Line. "In Chuck kreeg ik de kans om een paar leuke superkrachten te vertonen, maar een hele wereld vol superkrachten is iets dat ik altijd al heb willen verkennen." Levi verwijst naar de NBC-serie Chuck, waarin hij vijf jaar de hoofdrol speelde naast Adam Baldwin en Yvonne Strahovski. In deze spionagekomedie krijgt hij enorme hoeveelheden data en later ook vechtkunsten in zijn brein ingeladen, wat hem van een eenvoudige winkelbediende een topspion maakt.

Chuck: Zachary Levi
Chuck: Zachary Levi

Levi heeft in de jaren na Chuck zijn tijd gestoken in film (hij speelde Fandral in Thor: The Dark World) en theater. Ook runt hij het bedrijf The Nerd Machine, dat merchandise voor nerds verkoopt en waarmee hij jaarlijks in San Diego, California het fan-evenement Nerd HQ organiseert. Het evenement is in een handvol jaren uitgegroeid tot een populair zij-evenement van Comic-Con International, dat tegelijk plaatsvindt.

De productie van Heroes Reborn gaat overigens voorlopig nog niet van start, weet showrunner Tim Kring te melden. Volgens Kring is er wel al een team van schrijvers bezig de verhaallijnen uit te werken, maar duurt het nog een paar maanden voordat de camera's gaan draaien. "De trein is onderweg," meldt Kring aan Zap2It. "Ik kan nog niets aankondigen. Het zit nog allemaal op slot -- het is Fort Knox." NBC-president Robert Greenblatt heeft er wel vertrouwen in dat er, naast Coleman, nog andere oud-castleden terugkeren. Volgens hem komen er in de komende weken meer aankondigingen.

Verwacht wordt dat NBC de serie kan gaan beginnen uit te zenden in de zomer.