Van Gaal: "Goede feestdagen gehad."

Hij vreesde vooraf het ergste, maar achteraf is Louis van Gaal best tevreden over het drukke speelschema dat zijn ploeg Manchester United tijdens de feestdagen had. United speelde weliswaar twee keer gelijk in de competitie, maar liep wel in op de koplopers Chelsea en Manchester City en bereikte zondag ook nog de vierde ronde van de FA Cup.

"Ik ben blij dat we de feestelijke periode hebben overleefd", gaf Van Gaal aan. "Ik had een smalle selectie tijdens de laatste wedstrijden. Daardoor kon ik weinig wisselen. Maar we lopen in op de kop en we zijn een ronde verder in de beker. Wat kan ik meer wensen als trainer."

Het gat met koppositie bedraagt nu negen punten. "Dat is niet zoveel, acht is zelfs al minder", doelde de coach op de hoop dat zijn ploeg de achterstand steeds iets kan verkleinen. Door de 2-0-zege op Yeovil Town doet United ook nog mee om de winst van de FA Cup. "We willen die titel pakken. Mijn fantastische assistent (Ryan Giggs) vertelde me dat we deze beker al elf jaar niet hebben gewonnen. Maar de competitie is het belangrijkst."