Rome kandidaat Olympische Spelen 2024

Rome stelt zich kandidaat voor de Olympische Spelen van 2024. Dat maakte de Italiaanse premier Matteo Renzi maandag bekend. De Italiaanse hoofdstad wil een toernooi organiseren 'zonder grote infrastructurele projecten, maar met grote atleten'.

Rome organiseerde de Zomerspelen in 1960. De Italiaanse hoofdstad wilde eerder al een gooi doen naar de Spelen van 2020, maar trok zich terug omdat er niet genoeg steun was van de overheid. In 2004 verloor Rome de strijd van de uiteindelijke winnaar Athene.

Rome is de eerste kandidaat voor het toernooi dat in augustus 2024 wordt gehouden. Duitsland doet ook een gooi naar de Spelen, maar beslist pas volgend jaar of Hamburg of Berlijn de kandidaat-stad wordt. In januari wordt bekend welke Amerikaanse stad een bid in gaat dienen - onder meer Boston en Los Angeles zijn kandidaten - terwijl ook de Zuid-Afrikaanse provincie Gauteng met een bid bezig is.

De Olympische Spelen van 2020 worden gehouden in Tokyo, de Winterspelen van 2018 zijn in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang en die van 2022 gaan naar Beijing of het Kazachstaanse Almaty.