Duitsland begint rodelseizoen met zeges

In het Oostenrijkse Innsbruck-Igls is het nieuwe World Cup-seizoen in het rodelen van start gegaan. Dat leverde zaterdag direct twee Duitse zeges op: Bij de vrouwen won Natalie Geisenberger, terwijl de zege bij de dubbels naar Toni Eggert en Sascha Benecken ging.

De wedstrijd bij de vrouwen was een volledig Duitse aangelegenheid. Olympisch kampioene Geisenberger ging na de eerste run aan de leiding, maar had slechts 0,05 seconden voorsprong op haar jonge landgenote Dajana Eitberger. Tatjana Hüfner en Anke Wischnewski completeerden de topvier. In de tweede run veranderden de posities niet meer. Eitberger maakte een fout en verloor daardoor haar kans om Geisenberger te verslaan, maar bleef wel op de tweede plek staan.

Bij de dubbels was de grootste verrassing het feit dat olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt het podium niet haalden: Zij werden vierde. Het was voor het eerst sinds januari 2013 dat ze buiten het podium vielen. De zege ging naar landgenoten Eggert/Benecken, die veel te sterk waren voor de rest van het veld. Dat werd aangevoerd door het verrassende Russische duo Vladislav Yuzhakov en zijn nieuwe partner Vladimir Prokhorov. Peter Penz en Georg Fischler raasden voor eigen publiek naar de derde plek.