Peter R. de Vries bedreigd om Zwarte Piet

Er valt een nieuw treurig hoofdstuk te noteren over het gezeur rond Zwarte Piet. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft vanmiddag een doodsbedreiging ontvangen omdat hij van mening is dat de donkere knecht van Sinterklaas best een kleine aanpassing kan gebruiken.

De bedreiging is een beetje de retoriek zoals we dat van sommige users op Fok! tegenwoordig helaas ook wel een beetje gewend zijn: "Jij bent een vuile landverrader Peter! Hoe haal jij het in je vuile kankerkop om tegen zwarte piet te zijn? Als ik jou ergens tegenkom en dat is voor jou niet te hopen, dan krijg je een kogel door je kop! Jouw bloed zal vloeien landverrader", klinkt de weinig originele boodschap. Peter reageerde op de bedreiging door hem onmiddellijk door te sturen op Twitter.

"Dit soort mailtjes krijg je dus als je het waagt om iets over #zwartepiet te zeggen ... Sneue jongens", aldus de man die ooit heel Nederland aan het televisiescherm wist te kluisteren met zijn uitzendingen over Yoram van der Sloot. "Weer een ander noemde me 'riooldelver' omdat ik iets over #zwartepiet zeg, haha, ipv 'grafdelver'. Zegt dat iets over hun intellect???"

Het adres waar de dreigmail van afkomstig is spreekt ook wellicht boekdelen over het denkniveau (spreek uit: denknivo) van de bedreiger: anton.m@nationaalsocialisme.nl. Een duidelijke verwijzing naar een tijd waar andersdenkenden, andersgeaarden en alles wat verder met het woordje 'anders' begint zeer risicovol was. Een deel van de pro-Zwarte Pietaanhangers verlangt blijkbaar stiekem terug naar die tijd.

Peter R. de Vries maakt deel uit van een groepje BN'ers die zichzelf sterk maken voor een aanpassing van de kindervriend en zou graag zien dat het beeld van Zwarte Piet meer past bij de moderne tijd.