Oostenrijkse jihadbruiden willen terug naar huis

Een tweetal Bosnisch-Oostenrijkse meisjes, die eerder dit jaar besloten af te reizen naar Syrië, wil niet langer in het Arabische land blijven. Samra Kesinovic (17) en Sabina Selimovic (16) zien hun beslissing om naar de Islamitische Staat te vertrekken als een grote vergissing.

De twee Bosnische meisjes, die opgroeiden in Wenen, radicaliseerden nadat ze in aanraking kwamen met een lokale moskee en over jihad begonnen te lezen, aldus The Telegraph. In april vertrokken de vriendinnen via Turkije naar Syrië. Het enige wat ze achterlieten was een briefje met de tekst: "Kom ons niet zoeken. We dienen Allah en willen voor hem sterven". Niet lang daarna verschenen er foto's van Kesinovic en Selimovic op het wereldwijde web waarop de twee vrolijk poseren in een niqaab en met AK-47's.

De jihadbruiden zijn inmiddels gehuwd met Tsjetsjeense strijders en zijn allebei zwanger. Karl-Heinz Grundboeck, woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken, laat weten dat de terugkeer van de twee meisjes vrij onmogelijk zal zijn. "Als mensen eenmaal weg zijn, is terugkeer bijna onmogelijk".

En wie wil er terug naar huis (Foto: Twitter)
En wie wil er terug naar huis? (Foto: Twitter)