'Katy Perry verzorgt pauzeshow Super Bowl'

Katy Perry heeft volgend jaar de eer de pauzeshow van de Super Bowl te verzorgen. Dat vertellen ingewijden aan het Amerikaanse muziekblad Billboard. De ontknoping van het American footballseizoen is het belangrijkste sportevenement in de Verenigde Staten en elk jaar goed voor tientallen miljoenen kijkers.

Perry ontkende vorige week nog dat ze is benaderd voor de prestigieuze pauzeshow. "Ik ben niet het soort meisje dat zou betalen om tijdens de Super Bowl op te mogen treden", zei de zangeres tegen sportzender ESPN.

De National Football League zou overwegen artiesten te laten betalen om de pauzeshow te mogen verzorgen. Vanwege de vele belangstelling voor de Super Bowl, vorig jaar keken 111,5 miljoen Amerikanen, legt een optreden een artiest geen windeieren. Madonna, Beyoncé en Bruno Mars, die de afgelopen jaren optraden, zagen na de Super Bowl een toename in de verkoop van hun muziek en concertkaartjes.

De naam van Katy Perry zingt al een paar maanden rond, nadat in augustus werd gespeculeerd over een wensenlijstje van de National Football League. Daarop zouden naast Perry ook Rihanna en Coldplay staan.