Man en vrouw genezen van ebola

Een wetenschapper die in Sierra Leone besmet raakte met het ebolavirus is genezen en ontslagen uit het ziekenhuis in Duitsland waar hij behandeld werd. De man, een medewerker van de Wereldgezondheidsorganisatie, verliet het ziekenhuis vrijdag, zei het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf. Het Franse ministerie van volksgezondheid zei zaterdag dat ook een Franse verpleegkundige van het virus is genezen

De man is afkomstig uit Senegal en naar dat land teruggekeerd, aldus het ziekenhuis. Hij raakte besmet tijdens zijn werkzaamheden in West-Afrika, dat momenteel kampt met de grootste ebola-uitbraak in de geschiedenis.

De Franse verpleegkundige liep het virus op in Liberia. Zij werkte daar voor de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Zij werd medio september teruggevlogen naar Frankrijk en daar in een experimenteel hospitaal buiten Parijs behandeld.

Een andere ebolapatiënt wordt in Frankfurt behandeld. Het gaat om een man uit Uganda die werkt voor een Italiaanse hulporganisatie. Hij werd vrijdag overgebracht vanuit Sierra Leone.