De Boer: "Teleurstelling overheerst"

Frank de Boer stond na de remise van Ajax bij APOEL met gemengde gevoelens het journaille te woord. De Amsterdammers bleven in Nicosia op 1-1 steken. Al na twee minuten had Kolbeinn Sigthórsson de bezoekers op voorsprong kunnen zetten na een prima aanval. "Een geweldige aanval, zo wil je het graag zien. Maar op dit niveau moet zo'n bal er eigenlijk in", sprak De Boer voor de camera van de NOS.

Na de treffer van Lucas Andersen kwam APOEL snel op gelijke hoogte uit een strafschop. "Ik heb niks tegen de scheidsrechter gezegd, want toen wist ik nog niet dat het misschien geen handsbal was. We zijn daar volgens mij wel benadeeld."

"De teleurstelling overheerst nu, want we hadden moeten winnen. Toch ben ik ook trots, want we waren heer en meester. We hebben de kansen gehad om het af te maken. Bij vlagen speelden we echt goed, al maakten we soms de verkeerde keuzes. Maar over het algemeen zag ik meer positieve dan negatieve keuzes."

De Boer is positief over de kansen van Ajax in de volgende twee duels met Barcelona. "Als je dit spel laat zien tegen Barcelona, dan komen er punten. Het moet ook een keer meezitten, al dwing je dat ook wel een beetje af. We hebben bewezen dat we beter zijn dan APOEL, maar het blijft een linke ploeg met veel ballen naar voren en maar hopen op een gelukstreffer. En die hebben ze gekregen."