'Verkrachtingstweets' komen Cee Lo duur te staan

Concertorganisatoren laten Cee Lo Green een voor een vallen. Na het Gretna Heritage Festival in Louisiana en het Freedom Live concert in Washington heeft nu ook het Bayfest Music Festival in Alabama laten weten dat de zanger en rapper niet meer welkom is. Hij verstuurde begin vorige week enkele controversiële tweets, waarin hij verkrachting bagatelliseerde.

"Naar aanleiding van de recente opmerkingen van Cee Lo Green, die ingaan tegen de normen en waarden van het Bayfest Music Festival, is het optreden van meneer Green op 4 oktober geannuleerd", staat op de website van het festival. Vorige week werd ook zijn realityshow van de buis gehaald. Zender TBS zou dat besluit echter al hebben genomen voordat Green zijn tweets verstuurde.

De 39-jarige artiest kreeg eind vorige maand een taakstraf van 35 dagen en een proeftijd van drie jaar opgelegd. Hij werd beschuldigd van het drogeren en misbruiken van een vrouw. "Het is geen verkrachting als iemand niets eens bij bewustzijn is", deelde Green zijn visie op het gebeuren in de tweets.