Havenga: "Nu willen we goud"

De Nederlandse waterpolovrouwen bereikten vandaag de finale van het Europees kampioenschap door Italië te verslaan. Bondscoach Arno Havenga was uiteraard dolgelukkig.

"Dit is echt fantastisch, we hebben nu zilver, maar we willen goud. Er is ook alle reden tot euforie. Straks gaat de knop om naar de finale tegen Spanje, maar dit mogen we zeker wel even vieren," aldus Havenga, die ook trots was op zijn nog jonge ploeg. "Dit is het succes van het collectief. De meiden hebben ook enorm volwassen gedrag getoond. Ze maken elkaar alleen maar sterker. De eerste twee periodes vond ik ons de betere, maar Italië kreeg steeds meer de touwtjes in handen."

Uiteindelijk leken de Italiaanse dames op weg naar de zege, maar Nederland ontsnapte door een penalty in de laatste seconden van de wedstrijd. "Gelukkig kregen we op het laatst een kadootje, met die strafworp, daarna hebben we het geweldig afgemaakt." Voor de finale verwacht de bondscoach dat het wederom lastig gaat worden: "We hebben hier voor de halve finales nog een paar oefensetjes gespeeld. Ik hoef die meiden ook zeker niet op scherp te zetten. Maar Spanje is de wereldkampioen, dus het zal zeker een pittige strijd worden."