Mascherano speelde wedstrijd van zijn leven

De ultieme WK-droom van Argentinië blijft levend. Sergio Agüero en Javier Mascherano kunnen het maar moeilijk geloven. Agüero maakte tegen Nederland zijn rentree, nadat blessureleed hem eerder het toernooi had geveld.

In de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria moest de aanvaller van Manchester City het veld strompelend verlaten. Vanaf de bank zag hij zijn teamgenoten van Zwitserland en België winnen.

En woensdagavond volgde dus Nederland. "Het is ongelooflijk. Ik ben zo gelukkig. We kunnen het nog bijna niet geloven", vertelde hij de verzamelde media na afloop over het bereiken van de WK-finale op vijandelijke bodem.

Daar komen de Argentijnen Duitsland tegen. Die Nationalelf baarde dinsdag nog opzien door Brazilië met 7-1 op de pijnbank te leggen. "Duitsland is ieder WK een stugge tegenstander", aldus Agüero. "Maar we zullen ons eigen spel blijven spelen. Argentinië is Argentinië. Duitsland heeft veel respect voor ons."

Mascherano deelt de blijdschap van zijn ploeggenoot. De verdediger annex middenvelder beseft terdege dat zijn ploeg een historische prestatie heeft geleverd. "We speelden een briljante wedstrijd, en waren nergens bang voor", luidde zijn analyse.

"We speelden de wedstrijd van ons leven. En nu zullen we ervan genieten want dit maak je maar één keer in je leven mee. Hopelijk worden we zondag gekroond tot wereldkampioen, maar ongeacht de uitslag heb ik geen woorden om uit te drukken hoe trots ik ben op dit team. Ons doel was de finale halen."