Bookmakers: Argentinië favoriet tegen Oranje

De grote online wedkantoren zien Argentinië als favoriet in de halve finale tegen het Nederlands elftal. De twee toplanden treffen elkaar op woensdag 9 juli in São Paulo, nadat respectievelijk België en Costa Rica uitgeschakeld werden.

Een Argentijnse overwinning in reguliere speeltijd levert tot maximaal 2,5 keer de inzet op. Voor een Nederlandse zege ligt die notering tussen de 3 en 3,3, wat wel betekent dat Argentinië niet als topfavoriet gezien wordt.

Voor het bereiken van de volgende ronde kan tot maximaal 1,77 keer de inzet terug worden gepakt als Argentinië het haalt, tegenover 2,25 keer voor een Oranje finaleplaats. Dat houdt in dat de kansen grofweg gezien worden als 55/45 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.

Heel veel goals worden niet verwacht, want voor minstens drie treffers kun je je inzet al met 2,5 vermenigvuldigen. In de andere halve finale gaat het volgens de bookies zo goed als gelijk op. Brazilië begon daar als favoriet, maar dat veranderde al snel toen bekend werd dat sterspeler Neymar de rest van het WK zou moeten missen.

Zowel een Duitse als een Braziliaanse overwinning na 90 minuten leveren zo'n 2,8 keer de inzet op. Voor Brazilië kan elke euro verdubbeld worden als ze zich plaatsen voor de finale, Duitsland levert met 1,95 een fractie minder op en zou dus heel nipt favoriet genoemd kunnen worden.

Wat betreft de wereldtitel zijn er drie favorieten, alleen Oranje staat lager genoteerd. Een wereldbeker voor Argentinië levert tot maximaal 3,5 keer de inzet op, tegen 3,75 voor Duitsland en Brazilië. Nederland heeft volgens de bookmakers de minste kans op de trofee: Met een notering van 4,5 tot 5 wordt de ploeg van Louis van Gaal niet meer dan ruim 20% kans gegeven.