Robben: "Ik word moe van dat gezeik"

Ongelooflijk: dat is het woord dat het meest gebezigd werd onder de Oranje-internationals, na afloop van de kwartfinale tegen Costa Rica. Ook bij Arjen Robben was het raak.

"Ongelooflijk. Je moet het wel doen, maar dit is echt dik en dik verdiend", reageerde de uitblinker van Oranje tegenover de camera's van de NOS. "Er verdiende vanavond maar één ploeg om te winnen. Al kwamen zij laat in de verlenging nog wel alleen voor Jasper te staan. Maar dat is voetbal."

Robben was tevreden over het spel dat zijn team op de mat legde. "We kozen ervoor om een klein beetje in te zakken, om ruimte voor onszelf te creëren. Je kunt ze wel dwingen om de lange bal te hanteren, maar dan blijven ze in hun eigen organisatie staan. Eigenlijk mankeerde er maar één ding aan ons spel, en dat is dat we geen doelpunt maakten."

De ervaren flankspeler was honderdtwintig minuten lang het slachtoffer van forse tackles van de Costa Ricaanse defensie. "Er is veel gesproken over schwalbes, maar ik word wel een beetje moe van dat gezeik. Ik word van alle kanten onderuit geschopt. En ik ben nog steeds heel, dat is het belangrijkste."

"Ik voelde me zo sterk. Ik was ook kwaad op een gegeven moment, want ik vond dat ik te weinig gezocht werd. Ik voelde dat ik het verschil kon maken. Ik zat zo lekker in de wedstrijd."

Voorts kwam Robben te spreken over de heldenrol die Tim Krul vervulde. "Alle lof en complimenten voor Tim. Dit is weer zo'n voorbeeld dat je het met zijn allen doet. Hij pakt twee strafschoppen en is de held van Nederland."