Del Toro stapt op bij Beauty and the Beast

Guillermo Del Toro heeft afgezien van de regie van de film Beauty and the Beast. Wel blijft hij coproducent van de liveactionfilm, waarvoor hij ook het scenario schreef. Dat schrijft het Amerikaanse film- en tv-blad Deadline.

De Mexicaanse filmmaker, vooral bekend van Pan's Labyrinth, de Hellboy-trilogie en Pacific Rim, heeft het te druk met andere projecten. Producent Warner Bros is op zoek naar een andere regisseur.

Bij deze verfilming van het bekende volksverhaal Belle en het Beest wordt Emma Watson getipt voor de hoofdrol van de mooie Belle, die wordt ontvoerd door een weerzinwekkend schepsel en opgesloten in zijn kasteel. Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen de twee echter een steeds hechtere band en uiteindelijk ontstaat er zelfs ware liefde.

Naast Warner werkt ook Disney aan een liveactionfilm van het sprookje, met Twilight-regisseur Bill Condon aan het roer. In 1991 bracht Disney al de tekenfilm Beauty and the Beast uit, die wereldwijd 425 miljoen dollar opbracht. In april verscheen een Franse verfilming, met Vincent Cassel en Léa Seydoux in de hoofdrollen.