'Veldwijk verhuist naar Nottingham Forest'

Lars Veldwijk speelt volgend seizoen in het Engelse Championship. De boomlange spits vertrekt bij Excelsior en gaat aan de slag bij Nottingham Forest. De deal tussen Excelsior en de roemruchte Engelse club over Veldwijk (22) is nagenoeg rond, meldt trainer Marinus Dijkhuizen.

"De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium", zegt Dijkhuizen tegen Voetbal International. Veldwijk tekent een contract voor vier seizoenen bij de nummer elf van het afgelopen seizoen in het Championship.

Excelsior dwong vorige maand promotie af naar de Eredivisie. Veldwijk speelde een grote rol in het succes van de Kralingers. De spits scoorde dertig keer in de Jupiler League en vier keer in de play-offs. Excelsior wil niet bekendmaken hoeveel Nottingham Forest betaalt voor de topscorer. Dijkhuizen ontkent dat de Engelsen 2,5 miljoen euro overmaken.

Transfersom
"Was dat bedrag maar waar. Het is veel minder. En het is ook niet zo dat het vertrek van Lars ons enorme mogelijkheden biedt. Het grootste gedeelte van de transfersom gaat naar de forse schuld die Excelsior heeft, een klein gedeelte naar het spelersfonds en nog een deel naar Feyenoord. We kunnen het salaris dat vrijkomt gaan besteden voor een vervanger. Plus nog een beetje extra."

Veldwijk wordt op korte termijn definitief ingelijfd en gepresenteerd bij Nottingham Forest. De oud-speler van FC Volendam, FC Utrecht en FC Dordrecht treedt bij de enkelvoudig Engels kampioen en tweevoudig Europa Cup I-winnaar in de voetsporen van John Metgod, Frans Thijssen, Hans van Breukelen, Bryan Roy, Pierre van Hooijdonk, Hans Segers en Dorus de Vries.