25-plussers vaker onderweg met tablet

Nederlanders ouder dan 25 jaar die buitenshuis internetten doen dat vaker via een tablet dan jongeren. Jongeren maken juist veel vaker gebruik van een smartphone dan andere leeftijdsgroepen. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

Gemiddeld twintig procent van de Nederlanders die onderweg surft gebruikt daarvoor een tablet. Onder de groep ouder dan 25 jaar ligt dat percentage rond de 22 procent, onder de 25-minners net iets lager.

De smartphone wordt veruit het meest gebruikt om onderweg te internetten. Driekwart van de 12- tot 18-jarigen surfte bijvoorbeeld via de smartphone. Onder de groep tussen de 18 en 25 jaar is dat zelfs negentig procent. Voor 25-plussers ligt dat met krap twee derde een stuk lager.

De laptop wordt door tieners (12-18 jaar) en 25-plussers die buitenhuis internetten in ongeveer een kwart van de gevallen gebruikt. Onder de groep 18- tot 25-jarigen is dat meer dan veertig procent. Volgens een woordvoerder komt dat waarschijnlijk doordat in deze leeftijdsgroep veel studenten zitten, die vaak een laptop gebruiken om te studeren.