Marussia viert feest na eerste punten

Het Formule 1-team Marussia heeft na de Grand Prix van Monaco een groot feestje gebouwd. De Brits/Russische renstal pakte haar eerste punten sinds het in 2010 onder de naam Virgin de F1 betrad. Gisteren kwam coureur Jules Bianchi als achtste over de streep, maar stond na een straf als negende in de uitslag.

Bianchi had een straf van vijf seconden aan zichzelf te danken nadat hij de verkeerde plaats op de startopstelling had ingenomen na het wegvallen van Pastor Maldonado. De Fransman loste de straf in tijdens de eerste safety car, maar dat is volgens de regels niet toegestaan. Daarom kreeg hij extra tijd opgeteld bij zijn eindtijd. Het deed hem zakken naar de negende positie, maar die leverde toch twee punten op.

Om hiertoe te komen had Bianchi veel mazzel. Verschillende coureurs schakelden zichzelf uit of kregen te maken met pech. Ook plaatste de Fransman bij Rascasse een succesvolle inhaalactie op Caterham-coureur Kamui Kobayashi die bij het voorbijlaten van Kimi Räikkönen de deur open liet staan. Teamgenoot Max Chilton had veel pech en werd veertiende en laatste.

Bianchi was na afloop uitzinnig van vreugde. "We wachten hier al zo lang op, dus het voelt geweldig eindelijk onze eerste punten te behalen! Dit is een fantastisch resultaat voor ons. Het voelt enorm goed dat ik het team dit resultaat kan schenken, want ik ben heel trots op al onze jongens en het geweldige werk dat ze doen."