Hockeyers Den Bosch blijven in Hoofdklasse na shoot-outs

De hockeymannen van Den Bosch spelen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. De derde en beslissende wedstrijd om de promotie/degradatie met Voordaan werd zondag pas na shoot-outs beslist.

Den Bosch was in de eerste helft heer en meester. Al in de derde minuut kwam de ploeg op voorsprong via Robbert van de Peppel, die verwoestend uithaalde. Den Bosch leek kort daarna op 2-0 te komen, maar de treffer werd geannuleerd. Even later was er toch feest in het Bossche kamp, nadat Lucas Vila raak schoot. Even daarvoor had de Argentijn een goede kans onbenut gelaten.

Voordaan had in het eerste bedrijf niets in de melk te brokkelen. Den Bosch wisselde de ene aanval af met een andere aanval. Voordaan-keeper Jan de Wijkerslooth moest een aantal handelend ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Zo was Jasper Luijkx dicht bij de 3-0. Voordaan stelde daar bitter weinig tegenover met een kans van Pieter Woudenberg die naast schoot. Het was dan ook een klein wonder dat er na de eerste helft slechts een score van 2-0 op het bord stond.

Na rust kwam een ander Voordaan uit de kleedkamer. De ploeg gooide veel meer passie in de wedstrijd en dat leidde tot kansen voor Rudolf van Schaik en Tim Bödicker, die vanaf een halve meter de bal er niet in kreeg. De inzet van de ploeg uit Groenekan werd uiteindelijk beloond. Hans Claassen schoot uit een strafcorner de aansluitingstreffer binnen en twee minuten later zorgde Daan Jongejan voor de gelijkmaker.

Voordaan haalde in de slotfase gesteund door het publiek nog alles uit de kast, maar scoorde Den Bosch. Ook dit keer werd de treffer, van Austin Smith uit een strafcorner, afgekeurd. De bal was niet buiten de cirkel geweest.

In de eerste verlenging gebeurde er niet heel veel. Den Bosch kreeg een kansje en Bosschenaar Gijs Campbell moest met kramp het veld verlaten. In de tweede 7,5 minuut golfde het spel op en neer. Een gele kaart voor Sebastian van der Graaf betekende dat Den Bosch verder moest met tien man. In de laatste minuut kreeg Voordaan nog een strafcorner, maar de inzet van Claassen werd gekeerd.

In de shoot-outs was Den Bosch koelbloediger. Van de Peppel, Smith en Milan van Baal scoorden. Bij Voordaan wist alleen Rutger van Schaik het net te vinden.