Relikneus verstoort euthanasie

Een 28-jarige relikneus uit Sprang-Capelle mag van de rechter anderhalve maand zijn zonden overdenken. De man kreeg deze sanctie onder meer opgelegd omdat hij met veel ophef een euthanasiebehandeling verstoorde in Woonzorgcentrum Antoniushof te Waalwijk.

Buiten de celstraf om kreeg de relidioot ook een verplichte psychiatrische behandeling opgelegd. De rechtbank heeft geconstateerd dat de man zeer extreme opvattingen over abortus en euthanasie heeft en bovendien ontoerekeningsvatbaar is.

Op de dag van de euthanasie drong hij het zorgcentrum binnen en was van plan om bruut de behandeling te verstoren. Het personeel kon echter Gods plan verhinderen en waarschuwde de politie.

"Een erg precaire omstandigheid, waarbij naaste familieleden er bij zijn op de dag dat deze persoon het leven gaat verlaten", sprak de rechter. "Dit waren de laatste momenten samen en dan komt meneer het zorgcentrum binnen om zijn vreemde opvattingen en drijfveren kenbaar te maken."

Als we de rechter mogen geloven lijdt de man aan allerlei stoornissen. Volgens deskundigen is hij exhibitionist, lijkt het erop dat hij schizofrenie heeft en is zeer dominant en dwingend.

In de veroordeling is ook een gevalletje van stalking door ditzelfde persoon meegenomen. "Meneer bleef maar komen naar bijbellezingen en kerkdiensten om deze vrouw te zien, terwijl al meerdere malen was aangegeven dat ze geen contact meer wilde." Zelfs na aangifte bij de politie ging hij door met het sturen van sms'jes en bleef hij de vrouw bellen. "Dit alles omdat hij graag een vrouw wil hebben vanwege zijn seksuele behoefte die hij alleen mag uitoefenen wanneer hij gehuwd is volgens zijn geloof."

Ook wat abortus betreft heeft de relikneus een nogal stevige mening. Tijdens de zitting gaf hij aan bereid te zijn artsen te vermoorden die 'schuldig' zijn aan het uivoeren van abortussen en euthanasie. "Hij zei bereid te zijn het ene leven te nemen om het andere te beschermen. Hij is niet bang voor straf, niet bang voor tbs en niet bang om zelf vermoord te worden. Hij laat zich leiden door de angst voor de straf van God. Deze man laat zich in extreme mate leiden door de Bijbel."

De man is veroordeeld om 286 dagen op water en brood te zitten. Maar liefst 240 dagen daarvan zijn echter voorwaardelijk.