De Voogd en Polkamp niet op WK hockey

Bob de Voogd, Jan-Willem Buissant en Oliver Polkamp doen niet mee aan het WK hockey. Zij zijn met Diede van Puffelen, Hidde Turkstra en keeper Sam van der Ven de laatste afvallers, maakte bondscoach Paul van Ass dinsdag bekend. Daarmee is de volledige achttienkoppige selectie van Nederland voor de titelstrijd in Den Haag bekend.

De Voogd stond vorig jaar meermaals aan de kant met een voetblessure. Hij miste de Hockey World League in Rotterdam en het EK in Boom, maar was wel fit voor de finaleronde van de HWL in India. Samen met Polkamp en Buissant veroverde De Voogd daar in januari een gouden medaille.

Oranje Zwart is met vijf spelers hofleverancier in de WK-selectie. Amsterdam, Rotterdam, Bloemendaal en Kampong vaardigen elk drie spelers af en een speler van HGC completeert de groep.

Het WK hockey wordt van 31 mei tot en met 15 juni gehouden in het Kyocera Stadion van voetbalclub ADO Den Haag. Oranje is ingedeeld in een poule met Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Argentinië en Zuid-Afrika.

De volledige selectie:

Jaap Stockmann (Bloemendaal), Pirmin Blaak (Rotterdam), Floris van der Linden (HGC), Klaas Vermeulen (Amsterdam), Marcel Balkestein (Oranje Zwart), Wouter Jolie (Bloemendaal), Billy Bakker (Amsterdam), Valentin Verga (Amsterdam), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Robbert Kemperman (Kampong), Sander Baart (Oranje Zwart), Jelle Galema (Oranje Zwart), Rogier Hofman (Bloemendaal), Sander de Wijn (Kampong), Robert van der Horst (Oranje Zwart), Seve van Ass (Rotterdam), Constantijn Jonker (Kampong), Mink van der Weerden (Oranje Zwart).