[WC Darts] Uitbreiding tot 32 landenteams

De PDC heeft het aantal deelnemende landen voor de World Cup of Darts uitgebreid. Er zullen 32 landen aan het toernooi deelnemen. Noorwegen, Frankrijk, China, Hong-Kong, Singapore, Thailand, Maleisië en India zullen daardoor hun debuut maken op het WK voor landenteams.

Engeland, winnaar in 2012 en 2013, is geplaatst, evenals Nederland die de titel in 2010 pakte. Ook gastland Duitsland behoort tot de geplaatste landen, samen met landen zoals Amerika, Canada, Australië, Schotland, Wales, Ierland en Noord-Ierland. Engeland zal wederom door Phil Taylor en Adrian Lewis vertegenwoordigd worden.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zullen de eer van Nederland hoog houden. Aan Schotse zijde zal Gary Anderson ontbreken. Landgenoten Peter Wright en Robert Thornton mogen voor Schotland uitkomen aangezien zij hoger op de wereldranglijst staan. De Belgische broeders Kim en Ronny Huybrechts zijn ook weer van de partij.

De vierde editie van het landentoernooi wordt van 6 tot en met 8 juni in de Alsterdorfer Sporthalle te Hamburg gehouden. De zestien geplaatste landen zullen elk een ongeplaatst team loten. Deze loting wordt op 15 mei verricht. Er zal in een knock-out systeem gespeeld worden, Nederland treft in de eerste ronde één van de ongeplaatste teams.

Geplaatste landen:

1 Engeland Phil Taylor & Adrian Lewis
2 Nederland Michael van Gerwen & Raymond van Barneveld
3 Schotland Peter Wright & Robert Thornton
4 Australië Simon Whitlock & Paul Nicholson
5 Wales Mark Webster & Richie Burnett
6 Noord-Ierland Brendan Dolan & Michael Mansell
7 België Kim Huybrechts & Ronny Huybrechts
8 Ierland Connie Finnan & William O’Connor
9 Duitsland Jyhan Artut & Andree Welge
10 Oostenrijk Mensur Suljovic & Rowby-John Rodriguez
11 Canada John Part & Shaun Narain
12 Finland Jarkko Komula & Jani Haavisto
13 Hong Kong Ting Chi Royden Lam & Scott Mackenzie
14 Zweden Magnus Caris & Peter Sajwani
15 Spanje Antonio Alcinas & Carlos Rodriguez
16 Amerika Darin Young & Larry Butler