FOK! wat een weer... Enkele buien

Bevrijdingsdag verliep op veel plaatsen met prachtig weer, zeker in het zuiden, midden en westen. In het oosten en noorden waren er eerst nog meer wolken aanwezig en zag het er iets minder mooi uit. Uiteindelijk werd het overal zonnig. Het bleef droog en de temperaturen stegen in het zuiden tot boven de 20 graden. Elders was het met 15 tot 19 graden ook best aangenaam. Dit fraaie weerbeeld raken we vanaf vandaag weer even kwijt.

De afgelopen nacht trok er een eerste frontje het land binnen en vanochtend kan uit de bijbehorende wolken ook wat lichte regen vallen. Vervolgens klaart het weer op, maar dan komt er een tweede front op de koffie en dit systeem neemt wat gezelschap met zich mee in de vorm van een aantal buien. In de loop van de dag kan daar ook onweer bij voorkomen. Dat kunnen best stevige buen worden en de zwaarste vallen denk ik in de warmste gebieden in het oosten en zuiden. Daar kan het kwik nog tot 20 graden oplopen, terwijl het westen het met 16 graden zal moeten doen. De wind draait naar het zuidwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

Dit is de aanzet tot een wisselvallige periode waarin storingen worden afgewisseld met enkele opklaringen. Groeizaam weer dus.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Grutto
Een Grutto in de opkomende zon. KlapMongeaul maakte deze prachtige foto's.

Zwanen
Ook zag hij een prachtige Zwarte Zwaan. 

Vogel2
En als klap op de vuurpijl deze schattige Graspieper.