Ibrahimovic: "Sluit af in Parijs"

Zlatan Ibrahimovic heeft duidelijkheid verschaft. De Zweedse superster van Paris Saint-Germain laat weten dat hij zijn carrière in Parijs afsluit. Ibrahimovic maakte in 2012 de overstap van AC Milan naar het steenrijke PSG.

In de Franse hoofdstad werd Ibrahimovic de grote ster in de miljoenenploeg, gefinancierd door Qatarese investeerders. Afgelopen seizoen won hij met de Parijzenaars de Franse landstitel en prolongatie is slechts een kwestie van tijd.

De Zweed heeft het goed naar zijn zin en laat dan ook weten dat hij PSG niet zal verlaten. "Mijn contract loopt hier nog twee seizoenen door en ik ben hier gelukkig", zegt hij tegen CalcioNews24. "Ik lees soms geruchten dat ik zou vertrekken, maar ik wil duidelijk hebben dat ik dat niet van plan ben."

Met PSG reikte Ibrahimovic de afgelopen twee jaar tot de kwartfinale van de Champions League, een van de weinige hoofdprijzen die hij nog nooit won. "Ik maak deel uit van iets moois en hoop dat nog enige tijd te doen. Mijn loopbaan zal ik bij Paris Saint-Germain afsluiten."

Ibracadabra heeft bij PSG dus een contract tot de zomer van 2016. Zodra deze verbintenis is afgelopen, is de Zweed 34 jaar. De loopbaan van Ibrahimovic bracht hem onder meeer langs Ajax, Juventus, Internazionale en FC Barcelona.