Ibrahimovic in race voor Franse spelersprijs

Zlatan Ibrahimovic is genomineerd voor de prijs van speler van het jaar in Frankrijk. De Zweedse spits van Paris Saint-Germain kan voor de tweede keer op rij de prijs in ontvangst nemen. Zijn ploeggenoten Thiago Motta en Thiago Silva zijn samen met James Rodriguez van AS Monaco de andere genomineerden. De winnaar wordt volgende week zondag bekendgemaakt.

Ibrahimovic is met 25 doelpunten de topscorer van de Franse competitie. Vorig jaar maakte de 32-jarige spits dertig goals. Paris Saint-Germain is hard op weg om de titel te prolongeren. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de club acht punten voorsprong op de nummer twee AS Monaco.

Rodriguez is ook genomineerd voor talent van het jaar. De 22-jarige Colombiaan maakt samen met ploeggenoot Layvin Kurzawa, Serge Aurier (Toulouse) en Marco Verrati (Paris Saint Germain) kans op de prijs.

De coach van PSG Laurent Blanc is genomineerd voor coach van het jaar. Claudio Ranieri van AS Monaco, Rene Girrard van Lille en Remi Garde van Lyon zijn de andere genomineerden.