Verdachte vast na wilde achtervolging Vlissingen

Een man die wordt verdacht van drugsbezit is vrijdagnacht na een wilde achtervolging door het centrum van Vlissingen aangehouden. Meerdere keren moesten voorbijgangers opzij springen om niet te worden aangereden. De passagier van de verdachte wist te ontkomen, meldt de politie.

Agenten zagen een halfuur na middernacht een auto over de Spuistraat rijden. Omdat een van de koplampen niet werkte, zetten ze de auto aan de kant. Toen de 18-jarige bestuurder werd nagetrokken, bleek hij van meerdere drugsmisdrijven te worden verdacht. Daarom vroeg de agent of hij in een tasje dat de man bij zich had mocht kijken.

De man gaf de tas aan de agent, maar ging er vervolgens vol gas vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Die voerde door de centrumstraten van de Zeeuwse stad. Nadat de bestuurder rakelings langs meerdere voorbijgangers was gescheurd, reed hij zich vast in een doodlopende straat.

De twee inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. De bestuurder kon al snel worden aangehouden door andere agenten in de omgeving. In het tasje dat hij aan de agent had gegeven bleken overigens verschillende harddrugs te zitten. Vanwege zijn roekeloze rijstijl is zijn rijbewijs afgepakt.