Politieauto botst tegen viaduct bij achtervolging

Een politieauto is zaterdagochtend vroeg in Zoetermeer tijdens een achtervolging tegen een zuil van een viaduct gebotst. De wagen raakte zwaar beschadigd. De agenten in de auto kwamen met de schrik vrij, meldt de politie.

Agenten hadden even na 05.00 uur twee verdachte mannen zien lopen in een steegje in de Dorpsstraat. De twee werden gecontroleerd, maar omdat een van de twee had verklaard te hebben gedronken en er de laatste tijd in de omgeving meerdere keren is ingebroken, besloten de agenten ze in de gaten te houden.

De mannen van 26 en 43 jaar uit Zoetermeer en Rijswijk stapten in een auto en gingen er toen ze een stopteken kregen met hoge snelheid en zonder verlichting vandoor. De politie zette met meerdere auto's de achtervolging in. De bestuurder van een van de politiewagens verloor de macht over het stuur en botste tegen de zuil.

De auto met de verdachten reed verder, maar werd even later weer gevonden. Op de Egmondstraat sprongen beide mannen uit de auto. Een van hen kon direct worden opgepakt. De bestuurder wist te ontkomen. De aangehouden man is verhoord.


Het kan altijd erger