Marokkanen: doe aangifte tegen Wilders

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept op om aangifte te doen tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege de uitspraken die hij woensdagavond deed over Marokkanen. De organisatie vindt dat Wilders nu echt te ver is gegaan.

"Ik ben geschokt door deze uitspraken. Hij gaat echt te ver", zei secretaris Aissa Zanzen donderdagochtend op Radio 1. "Ik moet nu echt aangifte doen. Ik roep iedereen op om het ook te doen. Dit is niet te accepteren." Zanzen zegt dat Wilders met zijn uitspraak oproept tot racisme en dat hij overduidelijk aan het 'haatzaaien' is.

Wilders vroeg tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag of de aanwezigen minder Marokkanen willen. Het publiek beantwoordde dat met een juichend 'minder, minder'. De PVV-leider zei vervolgens dat hij dat ging regelen.

Politiek Den Haag sprak woensdagnacht direct afschuw uit over de woorden van Wilders. Zo zei premier Mark Rutte (VVD) dat hij er een 'vieze smaak' van kreeg. Ook op sociale media leidde de actie tot talloze reacties. Zo werd Wilders veelvuldig vergeleken met Adolf Hitler.

"Wilders zegt tegen een hele groep dat die ongewenst is. De weg naar openlijk racisme is nu vrij", vindt Zanzen. Volgens hem is Hitler zo ook begonnen.

Vorige week was er ook al veel ophef over uitspraken van Wilders over Marokkanen. Toen zei hij dat Den Haag beter af was met minder Marokkanen. Het kwam hem op veel kritiek te staan. Ook is aangifte gedaan tegen de PVV-leider.