Wilders herhaalt punt over Marokkanen

Geert Wilders heeft zijn oproep om minder Marokkanen in Den Haag herhaald. Voor een juichend publiek riep de PVV-leider: "Willen jullie meer of minder Marokkanen?" Er klonk overduidelijk en steeds sneller "Minder! Minder! Minder!" vanuit de kelen van het geselecteerde publiek in de zaal in Den Haag.

Glimlachend liet Wilders het hypnotische gedreun van het woord 'minder' een tijdje gaan om uiteindelijk te zeggen: "Dan gaan we dat regelen." 

Wilders deed zijn oproep eerder tijdens het campagnevoeren in Den Haag, een van de twee steden waar de PVV meedoet. Het kwam hem op veel kritiek te staan. Ook is aangifte gedaan tegen de PVV-leider.

Hij zei eerder op de avond dat de regeringspartijen woensdagavond een 'pak op hun donder' hebben gekregen. "Daar ben ik blij mee want daar heb ik toe opgeroepen." Volgens Wilders heeft het kabinet 'zijn langste tijd gehad'.

Tijdens een interview van de NOS om 22.05 uur op Nederland 1 herhaalde Wilders zijn standpunt over minder criminele Markokkanen nogmaals uitgebreid alsook zijn anti-Europa punt.