Wilders blijft bij Marokkanen-uitspraak

Geert Wilders blijft erbij dat Nederland beter af zou zijn met minder Marokkanen. Dat zei de PVV-leider donderdag in een interview met RTL Z.

Wilders deed zijn gewraakte uitspraak woensdag voor de camera van de NOS tijdens een campagnebijeenkomst in Den Haag. Het leidde tot veel verontwaardiging. Zo zei partijvoorzitter van de PvdA Hans Spekman dat hij van de uitspraak moest 'braken'.

Wilders neemt geen woord terug, al voegde hij er bij RTL Z wel aan toe dat het hem vooral te doen is om criminele Marokkanen. "Ik heb het natuurlijk over criminele Marokkanen die de boel onveilig maken en roofovervallen plegen waar mensen heel veel last van hebben."

Hij zou daarom graag 'tienduizenden criminele Marokkanen' hun paspoort afpakken en 'het land uit knikkeren'. Criminele Nederlanders moeten ook worden aangepakt, maar die kun je hun paspoort niet afnemen, aldus de PVV-leider.

Van de kritiek van Spekman ligt Wilders ook niet wakker. "Ik hoor Spekman zeggen dat hij ervan moet braken. Als hij dat zou doen zou het een mooie aanleiding zijn misschien een schone trui aan te trekken. Dat zou winst zijn."