[Serie A] Higuaín bezorgt Napoli winst in slotfase

Napoli heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Torino. Gonzalo Higuaín bezorgde de Napolitanen een late zege.

I Partenopei had een lastige avond in Turijn. De thuisploeg bleef zonder veel moeite overeind tegen de nummer drie van de Serie A. Nummer tien Torino kreeg voor rust zelfs een goede kans om aan de leiding te komen. Een schot van Riccardo Meggiorini werd gekeerd door doelman Pepe Reina.

De Spanjaard moest ook optreden toen Cesare Bovo na een half uur spelen uithaalde. Het schot ging maar net over de kruising. Napoli kon zelden gevaarlijk worden. Bij de gasten uit Napels begonnen met Dries Mertens in de basis. Midweeks tegen Porto begon de Belg vanaf de bank.

Napoli hoopte zich in de competitie te herstellen van Europese verliespartij. Torino bleef echter ook na de rust gevaarlijk. De ploeg van trainer Rafael Benitez ontsnapte weer aan een tegentreffer. Meggiorini raakte de paal. Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel uit te lopen, maar Napoli ontsnapte aan puntenverlies.

Higuaín dook vlak voor tijd alleen voor doelman Daniele Padelli op en schoot via de doelman de bevrijdende goal binnen voor Napoli. De formatie van Benitez blijft 3 punten achter op AS Roma, die thuis Udinese klopten. De Romeinen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld