[Serie A] Pirlo redt Juventus met vrije trap

Juventus is zondag ontsnapt aan puntverlies in de Serie A. De ploeg van coach Antonio Conte won door een laat doelpunt van Andrea Pirlo met 1-0 bij Genoa. De ervaren middenvelder schoot in de 89e minuut een vrije trap in de kruising.

Emanuele Calaiò liet twintig minuten voor tijd na om de koploper pijn te doen. Zijn strafschop werd gekeerd door doelman Gianluigi Buffon. Juventus voert de ranglijst aan met 75 punten uit 28 duels. Nummer twee AS Roma, dat nog een duel tegoed heeft, staat liefst zeventien punten achter.

Fiorentina, de nummer vier, was thuis met 3-1 te sterk voor Chievo Verona. Juan Guillermo Cuadrado, Alessandro Matri en Mario Gomez waren trefzeker voor de formatie uit Florence. David Pizarro miste nog een strafschop. Alberto Paloschi deed iets terug namens Chievo.