[WK] De Witte naar halve finale 400 meter

Atlete Lisanne de Witte heeft zich bij de wereldkampioenschappen indoor in Sopot geplaatst voor de halve finales op de 400 meter. Nicky van Leuveren wist niet te overtuigen en haalde het niet. Bij de mannen slaagde ook Bram Peters er niet in zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De 21-jarige De Witte liep in haar heat een tijd van 52,61 seconden, waarmee ze haar persoonlijk record met één honderdste van een seconde verbeterde. Na een inhaalslag op het laatste rechte stuk bleek ze na een fotofinish nipt sneller dan de Amerikaanse Joanna Atkins, waardoor ze zich direct kwalificeerde voor de halve finales, later op vrijdag. Nederlands kampioene Van Leuveren kwam met 53,34 niet in de buurt van haar persoonlijk record en sneuvelde in de heats.

Bij de mannen stond Bram Peters aan de start namens Nederland, maar het lukte hem niet zich te plaatsen voor de halve finales. De 22-jarige Nederlands kampioen kwam niet in de buurt van zijn persoonlijk record. Dat zette hij bij de nationale titelstrijd op 46,71 seconden, waarmee hij het stokoude record van Arjen Visserman uit 1987 verbeterde. In Sopot kwam hij echter slechts tot 47,50 seconden en de vijfde en laatste plek in de heat.