[PS] Sochi vandaag - zondag 9 maart

Vandaag is de tweede wedstrijddag van de Paralympische Winterspelen in Sochi. [insert eventuele gebeurtenissen van gisteren] In dit dagelijkse overzicht op FOK!sport lees je alles over de Nederlanders en prominenten die in actie komen, opmerkelijke feitjes en wanneer de wedstrijden van vandaag plaatsvinden.

Overzicht evenementen:

Tijd (NL) Sport Onderdeel Medaille
06.30 uur Curling Gemengd, ronde 3: Zweden - Groot-Brittannië Nee
06.30 uur Curling Gemengd, ronde 3: Verenigde Staten - Noorwegen Nee
06.30 uur Curling Gemengd, ronde 3: China - Slowakije Nee
06.30 uur Curling Gemengd, ronde 3: Finland - Rusland Nee
06.30 uur IJshockey Mannen, voorronde: Tsjechië - Zweden Nee
07.00 uur Langlaufen Mannen, zittend: 15 kilometer Ja
07.00 uur Alpine skiën Alle klassen: Super-G Ja
09.30 uur Langlaufen Vrouwen, zittend: 12 kilometer Ja
10.00 uur IJshockey Mannen, voorronde: Canada - Noorwegen Nee
12.30 uur Curling Gemengd, ronde 4: Canada - Zweden Nee
12.30 uur Curling Gemengd, ronde 4: Finland - Slowakije Nee
12.30 uur Curling Gemengd, ronde 4: Groot-Brittannië - Zuid-Korea Nee
13.30 uur IJshockey Mannen, voorronde: Verenigde Staten - Zuid-Korea Nee
17.00 uur IJshockey Mannen, voorronde: Rusland - Italië Nee

Nederlanders in actie:

Morgen komen Bart Verbruggen en Kees-Jan van der Klooster in actie op de super-G in het alpineskiën. Om 07.20 uur Nederlandse tijd zal Verbruggen als 21e aan de start komen. Van der Klooster zal om 08.15 uur starten. Na zijn val van gisteren wil hij vandaag opnieuw een gooi naar het eremetaal doen. 

Prominenten:

In het ijshockey gaan we verder met topfavoriet Canada. Nadat ze gisteren met 10-1 wonnen van Zweden zullen ze het vandaag moeten opnemen tegen Noorwegen. Zuid-Korea, dat gisteren op het nippertje won van Rusland komt vandaag de Verenigde Staten tegen. 

Ook het curling gaat vandaag weer verder. Ook hier is Canada de topfavoriet. Na gisteren staan ze op de eerste plaats. Vandaag zullen ze het onder leiding van skip Jim Armstrong opnemen tegen Zweden. 

Nadat ze gisteren de afdaling won in het alpineskiën, wil de Slowaakse Henriete Farkasova ook vandaag goud winnen op de super-G. Haar doel deze Spelen is om op alle vijf onderdelen in het alpineskiën goud te winnen. 

Matthias Lanzinger, de Oostenrijkse skiër die in 2008 een ongeluk kreeg op de piste en zijn been verloor, zal vandaag bij zijn debuut op de Spelen voor het goud gaan op de super-G. Voor zijn ongeluk was hij nog niet toe aan de grote wedstrijden, maar nu wil hij zijn 'Paralympische project' afmaken met een gouden medaille. "Dat zou de kers op de taart zijn."

Opmerkelijk:

Bij het langlaufen in de zittende categorie komt de Braziliaanse Fernando Aranha aan de start. Hij is één van de twee Brazilianen die meedoet aan de Paralympische Spelen. De cross-country zitskiër denkt dat hij wel in de top vijftien moet kunnen komen. "Ik denk dat het een haalbaar doel is, kijkend naar het niveau van mijn concurrenten en het feit dat dit mijn eerste Paralympics zijn."