Wachtrij tickets Tomorrowland makkelijk te omzeilen

Drie Vlaamse bloggers zijn er vrij gemakkelijk in geslaagd de online wachtrij voor de kaartverkoop voor het festival Tomorrowland te omzeilen. Een simpele truc maakte het mogelijk om direct vooraan in de wachtrij te belanden, schrijft het drietal op hun blog.

De methode om vooraan in de wachtrij te belanden is verbluffend simpel. "Het belangrijkste is dat je op het juiste moment verbinding maakt met het ticketsysteem", aldus blogger Kristof Vosters. "We ontdekten dat de ticketpagina om de twee minuten een 'refresh' deed met een vertraging van zes seconden voor het terugsturen van een antwoord. Door in plaats van om 11 uur al om exact 10.57 uur en 54 seconden onze browsers te refreshen, kwamen we vooraan in de wachtrij te staan."

Naar eigen zeggen publiceren de drie bloggers deze informatie omdat ze vermoeden dat zwarthandelaren dezelfde methode hanteren om aan tickets te komen. Ze balen ervan dat zwarthandelaren woekerprijzen voor de tickets kunnen vragen op tweedehands verkoopsites.

De bloggers hebben voordat ze met dit verhaal naar buiten traden ook contact gehad met Paylogic, het bedrijf achter de online kaartverkoop. Volgens de krant De Morgen bevestigt het bedrijf het verhaal en stelt het dat de drie niets illegaals hebben gedaan. Paylogic geeft ook aan dat het systeem naar aanleiding van dit verhaal mogelijk verandert, al stellen de bloggers dat het wijzigen van het systeem op korte termijn een groot risico kan zijn in verband met de internationale kaartverkoop van Tomorrowland komend weekend.