Catapult For Hire lost puzzels op

Met het spel Catapult For Hire kun je gaan vissen met een katapult. Huh, wat? Laten we dat eerst duidelijker maken, vissen met een katapult. Eigenlijk kun je een heleboel doen met de katapult. Je kunt teleporteren, puzzels oplossen, tunnels verkennen, maar alleen als het spel de $36.000,- behaalt op kickstarter.

Catapult For Hire wordt ontwikkeld door één man, Tyrone Henrie. Henrie geeft in de opening van zijn kickstartervideo aan dat hij is opgegroeid in een klein dorp en dat hij graag had gezien dat iemand wat had gemaakt waarmee hij zijn eigen spelletjes had kunnen maken. Een idee van hem was iets simpels -zoals een katapult- en dat in het extreme trekken. In dit geval een lading met kleverige ballen afschieten die transformeren in zware stenen.

Henrie heeft de wereld van het spel afgeleid van de Nintendo 64-klassieker Legend of Zelda. Ook heeft hij muziekspecialist Danny Baranowsky (Super Meat Boy, The Binding of Isaac) gestrikt voor de audio.

Als het project op kickstarter een succes is, dan is het plan om het spel in bètamodus te lanceren ergens rond augustus 2014. Het spel komt op de pc, Mac en Linux.