Weer rodelgoud Loch, historie voor Zöggeler

De Duitser Felix Loch heeft zijn olympische titel in het rodelen met succes weten te verdedigen. De viervoudig wereldkampioen pakte op zaterdag al de leiding, en in de twee runs op zondag stond hij die positie niet meer af. De 24-jarige Duitser versloeg twee legendarische rodelaars, Albert Demchenko uit Rusland en Armin Zöggeler uit Italië.

Loch was zaterdag al de snelste in de tweede run, zondag liet hij ook in de derde en vierde run de snelste tijd noteren. Hij won uiteindelijk met een voorsprong van bijna een halve seconde. Demchenko, bezig aan zijn zevende en laatste Olympische Spelen, had op zaterdag na één run de leiding, verloor die plek in de tweede run en wist het zondag niet meer terug te winnen. Wel wist hij zijn tweede plek vast te houden, waardoor hij na 2006 opnieuw het zilver pakte. 

Het brons ging naar een andere grootheid. De Italiaan Armin Zöggeler, veertig jaar oud, wist voor de zesde opeenvolgende keer een medaille te winnen. Hij is hiermee de eerste sporter in de olympische geschiedenis - zowel zomer als winter - die zes keer achter elkaar een medaille wint op hetzelfde, individuele onderdeel. De Italiaanse legende werd na de allerlaatste run uit zijn carrière zichtbaar geëmotioneerd luid toegejuicht door het in grote getale aanwezige publiek.