Maas baalt: "Normaal zou ik de top rijden"

Cheryl Maas wist vanmorgen bij het onderdeel slopestyle niet de finale te bereiken. De Nederlandse werd in de halve finale van het nieuwe olympische onderdeel uitgeschakeld en baalde daar flink van.

"Normaal zou ik bij de top kunnen rijden", zei Maas na afloop tegen de NOS. "Al die druk is weg, daardoor ben je ontspannen. Maar ik baal natuurlijk goed dat ik vooral bij die laatste run zo lullig op m'n bek ging. Dan weet je meteen, het is over."

"Uiteindelijk voel je toch wel die druk steeds meer komen, maar daar probeerde ik niet aan te denken. Ik wilde gewoon echt alleen aan m'n trucs denken, te focussen. Maar waarschijnlijk heeft die druk er wel gezeten want het ging meteen fout bij de eerste rail. Dat is gewoon jammer."

Het zat eigenlijk mentaal al niet goed bij Maas, die eerder vooral problemen had met de lastige baan. "Uiteindelijk heb ik gisteren goed kunnen relaxen en alles uitgezet en gedacht: ik ga er gewoon plezier in hebben. En vandaag voelde ik me echt super. Normaal zou ik echt wel bij de top kunnen rijden, maar ik heb het helaas hier niet kunnen laten zien. Ik weet dat heel Nederland zit te kijken, maar ik hoop dat ze misschien ook andere wedstrijden gaan volgen."