[UFC] Uitslagen UFC 169

Vannacht stond UFC 169 op het programma. Het main even en het co-main event waren beiden gevechten voor de titel. In de featherweight divisie verdedigde José Aldo zijn titel tegen Ricardo Lamas en in de bantamweight divisie verdedigde Renan Barão zijn titel tegen Urijah Faber.

José Aldo (c) - Ricardo Lamas

Het co-main event van de avond was het gevecht tussen de al lange tijd regerende kampioen José Aldo en Ricardo Lamas. Aldo, al jaren de kampioen, wordt beschouwd als de nummer twee pound-for-pound vechter van de wereld. Hij had vannacht dan ook weinig moeite met Lamas.

In de eerste ronde waren beide vechters nog een beetje aan het aftasten maar vanaf de tweede ronde kwam Aldo in zijn ritme. Met zijn bijzonder harde legkicks zorgde hij voor een flinke vertraging in het ritme van Lamas. Dit ging door in de derde en de vierde ronde totdat Aldo in de vierde ronde op de grond voor een rear-naked choke ging. Dit lukte echter niet dus moest de vijfde ronde er ook nog aan te pas komen. De vijfde ronde begon opnieuw met gronddominatie van Aldo maar eindigde met Lamas bovenop. Dit was echter niet genoeg voor een overwinning van Lamas waardoor Aldo zijn titel behield via een unanieme beslissing van de jury.


Renan Barão (c) - Urijah Faber


Het main event van de avond was het gevecht tussen de nieuwe kampioen Renan Barão en Urijah Faber. Renan Barão is kort geleden uitgeroepen tot actieve kampioen van de bantamweight divisie omdat de oorspronkelijke kampioen Dominic Cruz opnieuw last kreeg van een blessure en voor lange tijd uitgeschakeld was. Barão was al de interim-kampioen en die titel is nu omgezet naar de officiële titel. Het gevecht met Faber, die in zijn carrière ook al kampioen is geweest, was daarmee de eerste verdediging van de officiële titel van Barão.

De poging van Faber was van korte duur. De twee wisselden in het begin van de eerste ronde wat stoten, maar op twee minuten voor het einde van de ronde raakte Barão met een harde rechte stoot vol de kin van Faber. Faber viel hierbij om maar Barão wist het niet direct af te maken. Faber was wel duidelijk aangeslagen en niet veel later kon Barão het op de grond alsnog afmaken met stoten.

De Braziliaan verhoogde zijn record met deze overwinning naar 34 winstpartijen en slechts één verliespartij.

Overige uitslagen: 

Winnaar Verliezer Methode
Alistair Overeem Frank Mir Unanimous decision
Ali Bagautinov John Lineker Unanimous decision
Abel Trujilo Jamie Varner KO ronde 2
Alan Patrick John Makdessi Unanimous decision
Chris Cariaso Danny Martinez Unanimous decision
Nick Catone Tom Watson Split decision
Al Iaquinta Kevin Lee Unanimous decision
Clint Hester Andy Enz Unanimous decision
Rashid Magomedov Tony Martin Unanimous decision
Neil Magny Gasan Umalatov Unanimous decision

Bonussen:

Fight of the Night: Abel Trujilo - Jamie Varner

Knockout of the Night: Abel Trujilo

Submission of the Night: -