[AO] Nadal in tranen na teleurstellende finale

Rafael Nadal was na zijn verloren finale op de Australian Open in tranen. De Spanjaard had zondag tegen Stanislas Wawrinka veel last van zijn rug en kwam daardoor niet goed in zijn spel. "Sorry dat ik op deze manier eindig", zei hij na afloop in de Rod Laver Arena.

De nummer een van de wereld kon vanaf de tweede set nog maar nauwelijks een sprintje trekken door de blessure. "Ik heb het heel, heel erg hard geprobeerd", zei 27-jarige Nadal, die nog wel een set afsnoepte van Wawrinka. "Het was een van de meest emotionele toernooien in mijn carrière."

Wawrinka, de nummer acht van de wereld, kon nauwelijks geloven dat hij zijn eerste grandslamtitel had gewonnen. "Ik weet niet of ik aan het dromen ben of niet, we zullen het morgenochtend zien."

De 28-jarige Zwitser versloeg in Melbourne naast Nadal ook Novak Djokovic, de nummer twee van de wereld. Sergi Bruguera was in 1993 op Roland Garros de laatste die de twee hoogstgeplaatste tennissers in één toernooi de baas was. De Spanjaard versloeg toen Pete Sampras en Jim Courier.