Skir Ligety wint combinatie Wengen

De Amerikaanse skiër Ted Ligety heeft in Wengen de super-combinatie gewonnen. Op de legendarische Lauberhorn was hij na een slalom en een afdaling de Fransman Alexis Pinturault net te snel af.

's Ochtends had Pinturault een ruime voorsprong genomen op de slalom. Ligety werd wel tweede, maar moest liefst 1,22 seconden toegeven. Op precies anderhalve seconde stond de Kroaat Natko Zrncic-Dim op de derde plek. Verder in het veld stonden de specialisten op de afdaling, zoals de Italiaan Dominik Paris (twaalfde op 3,71 seconden), diens landgenoot Christof Innerhofer (vijftiende op 3,87 seconden), Aksel Lund Svindal uit Noorwegen (22e op 4,32 seconden) en de Fransman Adrien Theaux (23e op 4,44 seconden).

De snelste man op de afdaling was Svindal, hij wist zich hiermee op te werken naar de vijfde plaats in de wedstrijd. Ook Matthias Mayer (van plek negentien naar de achtste plaats) en Innerhofer (van de vijftiende naar de zevende plek) slaagden erin om met een goede afdaling veel plekken goed te maken. De mannen die bij de beste drie stonden na de slalom wisten zich echter te handhaven op het podium. Zrncic-Dim kon zijn derde plek vasthouden. Ligety liet vervolgens een sterke afdaling zien waar Pinturault teveel op moest toegeven. Uiteindelijk won Ligety, wereldkampioen en voormalig olympisch kampioen op de combinatie, met een marge van 0,22 seconden.