Gerard Joling: Bonnie is niet meer te redden

Gerard Joling heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om Bonnie St. Claire te helpen. "Doodzonde van zo'n lief mens, maar ze is niet te redden, vrees ik", zegt Joling vrijdag in De Telegraaf. Afgelopen week werd bekend dat het huwelijk van de zangeres al jaren in zwaar weer verkeert door haar alcoholprobleem.

Volgens Joling, een goede vriend van St. Claire, greep de zangeres enkele jaren geleden weer naar de fles. "Het klinkt kogelhard wat ik nu ga zeggen, maar ik heb mijn handen van haar afgetrokken. Want ik kan niet anders dan concluderen dat ze door wil gaan in haar oude patroon", legt hij uit. "En daar valt, wanneer je het beste met iemand voor hebt, niet mee om te gaan."

Joling hielp St. Claire naar eigen zeggen verschillende keren uit de brand. "Ik ben wel eens op stel en sprong naar haar toe gegaan om allerlei media, waarvan ze geen idee had waarom die er waren, uit haar huis te weren. Ook heb ik haar een keer uit de supermarkt geplukt in een staat waarvan ik dacht: dit kan gewoon niet." Het mocht echter niet baten volgens de zanger. "Blijkbaar wil Bonnie niet worden geholpen. En die houding heeft erin geresulteerd dat ik me niet meer in haar problemen meng."

Hoewel de zangeres het tegendeel beweert, is Bonnies man volgens Joling absoluut geen tiran. "Die man heeft engelengeduld met Bonnie gehad. Ik kan me eerder voorstellen dat hij haar heeft willen behoeden voor misstappen."