Sneijder: "Duo Hiddink en Koeman ideaal"

Wesley Sneijder staat positief tegenover de komst van Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik ken Guus persoonlijk. Hij heeft ons in 2008 wel pijn gedaan met Rusland, toen we misschien wel in ons beste toernooi zaten. Maar Guus is een mooie man, een goede trainer en iemand die het bondscoachschap aankan", zegt Sneijder tegenover Telesport.

Oranje ontmoette Rusland in de kwartfinale van het EK in 2008. Door goals van Roman Pavlyuchenko en Ruud van Nistelrooy stond het na negentig minuten 1-1. In de verlenging trok de ploeg van Hiddink dankzij Dmitri Torbinski en Andrei Arshavin aan het langste eind.

"Zodra de bevestiging komt, ben ik blij. Dan is het een heel goede keuze", gaat Sneijder verder. "Al zou ik de combinatie Hiddink/Ronald Koeman helemaal ideaal vinden." Of die combinatie inderdaad tot stand komt, is echter nog maar de vraag. Koeman mikte aanvankelijk namelijk ook op de baan van bondscoach. De coach van Feyenoord hoopt met het oog op zijn toekomst in Rotterdam zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van de KNVB.